Kultura

Otvoren konkurs za učešće demo bendova na 49. Gitarijadi

foto: tvbest.rs

Konkurs za učešće demo bendova na 49. Gitarijadi zvanično je otvoren 15. marta. Demo bendovi sa područja jugoistočne Evrope koji nemaju objavljeno komercijalno izdanje, mogu se prijaviti za učešće na 49. Gitarijadi do 22. maja.

O uslovima konkursa, novinama u glasanju, ali i o programu predstojeće Gitarijade, bilo je reči na celodnevnoj promociji u beogradskom Domu omladine, koja je bila organizovana u okviru 16. međunarodnog Gitar art festivala.

Prijave za učešće popunjavaju se isključivo elektronskim putem na sajtu Gitarijade. Bendovi treba da prilože snimke dve autorske kompozicije u trajanju od 10 minuta, tekstove kompozicija na maternjem i engleskom jeziku, spisak članova sa kontaktima, kratku biografiju i fotografiju sastava.

Novina je to što će se na 49. Gitarijadi u završni program Festivala pored 12 bendova koje odabere stručni žiri, plasirati još dva na osnovu glasova publike.

Glasanje će se sprovoditi putem onlajn aplikacije na sajtu Gitarijade od 25. maja do 3 juna, a odluka stručnog žirija i publike biće objavljena 4. juna. Među odabranim bendovima, biraće se tri pobednika. Ovogodišnja Gitarijada biće održana od 29. jula do 1. avgusta u Zaječaru.

Izvor: zajecar.info

Dodaj komentar