fbpx
Hronika Timočka krajina

Organizovane pljačke pošti u zaječarskim i negotinskim selima

Poslednjih nekoliko meseci policija Timočke krajine traga za dobro organizovanom grupom lopova koja preko noći pljačka male seoske pošte na teritoriji Zaječara i Negotina. Sumnja se da je ista nepoznata grupa lopova do sada obila oko desetak seoskih pošti i tom prilikom ukrala nekoliko desetina miliona dinara.

Kako nezvanično saznajemo od nadležnih iz Policijske uprave nepoznate osobe obile su i u utorak, 21. januara poštu u negotinskom selu Dušanovac, pa se sumnja da je reč o istim počiniocima.

„Još uvek nije poznato koliko su novca iz pošte u Dušanovcu odneli. Međutim, postoji sumnja da je reč o istoj kriminalnoj grupi koja je pre oko mesec dana obila i poštu u selu Trnjane između Negotina i Zaječara“, nezvanično kažu nadležni.

„Rad“ pomenute kriminalne grupe postaje prepoznatljiv. Oni sačekaju duboku noć, kada u selima svi spavaju i onda kreću u pljačku.

„Rešetke na pošti razvaljuju najverovatnije pajserima, provaljuju vrata, ulaze u poštu i odnose novac“, nezvanično tvrde nadležni.

Policija intenzivno traga za pomenutom kriminalnom grupom, jer se sumnja da su u poslednjih nekoliko meseci obili oko desetak pošti u selima Timočke krajine i ukrali nekoliko desetina miliona dinara.

Nadležni u JP „Pošta Srbije“ nisu želeli da daju izjavu vezanu za ove slučajeve.

Dodaj komentar