Društvo

Održano takmičenje recitatora u Kotlujevcu – poznati pobednici

U Centru za kulturu u naselju Kotlujevac u Zaječaru, danas je održana Gradska smotra recitatora „Pesniče naroda mog“. Učestvovalo je oko 30 recitatora iz osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Zaječara, podeljeni u tri kategorije: mlađa, srednja i starija.

Stručni žiri u sastavu: predsednica umetnički rukovodilac zaječarskom teatra – glumica Nataša Petrović, član – glumac Gabrijel Bećarević, član – profesor književnosti i lingvista Bojan Timić, doneo je odluku da prvo mesto u mlađoj kategoriji osvoji Elena Stanković, drugo mesto Tara Tanasković a treće Vuk Pavlović.

Pobednik Gradskog takmičenja recitatora u srednjoj kategoriji je Ana Jovnaš, drugi Veljko Ljubisavljević , treća Eva Jovana Todorović.

Pobednik Gradskog takmičenja u starijoj kategoriji je Lenka Jovanović, druga Jovana Jovanović a treći Đorđe Đorđević.

Svi pomenuti takmičari dobili su od organizatora diplome i prigodne nagrade, knjige namenjene njihovom uzrastu i stekli pravo učešća na Okružnom takmičenju koje će 11. aprila biti održano u Domu kulture u Knjaževcu.

Organizator smotre je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu,,Zoran Radmilović „, a pokrovitelj grad Zaječar.

Dodaj komentar