fbpx
Sport

Održana rolerijada i biciklijada u Zaječaru

U Zaječaru je održana druga po redu manifestacija „Krug zdravlja“ koja je okupila oko 120 ljubitelja rolera i bicikala. Cilj manifestacije je afirmacija fizičke aktivnosti, ali i zabava najmlađih učesnika.

Foto:Zajecar.info

Veliki broj mališana kao i starijih sugrađana učestvovao je manifestaciji „Krug zdravlja„. Rekreativna vožnja rolerima i biciklama ulicama u zaječarskom naselju Kotlujevac održana je u nedelju 27.oktobra.

Manifestaciju je otvorio Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport. Prema njegovim rečima, ova manifestacija je jedna od lepših koja se organizuje u Zaječaru.

Foto:Zajecar.info

„Ova manifestacija je samo jedna od mnogobrojnih koja se organizuje u našem gradu, ali je i jedna od najlepših. Želimo da promovišemo zdrav život i da nam se deca što više bave ovakvim stvarima, da voze rolere, bicikle, da ih što manje gledamo pored mobilnih telefona, računara, i baš iz tog razloga ćemo uvek podržavati ovakvu manifestaciju i petu Mesnu zajednicu koja je ovo organizovala“, rekao je Stanković.

Kako kaže Stanković, zaštitna oprema je najvažnija.

„Vidim da je danas ovde malo dece sa kacigama, pa bih zamolio, da na ovakvim manifestacijima deca uvek imaju zaštitnu opremu, kako bi bili što bezbedniji. Grad Zaječar će u budućnosti podržavati ovakva i slična sportska dešavanja“, istakao je  Stanković.

Pre početka vožnje, za učesnike i posetioce priređen je zanimljiv program. Učenici Osnovne škole „Hajduk Veljko“ su recitovali, dok je ekipa „Petlića“ zaječarskog Crvenog krsta  izvela pokaznu vežbu.

Foto:Zajecar.info

Ova manifestacija je okupila oko 120 ljubitelja rolera i bicikala. Učesnici manifestacije „Krug zdravlja“ kretali su se trasom od Doma kulture, ulicom Dobrivoja Radosavljević Bobija, do Doma kulture.

Dodaj komentar