fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Društvo Mladi su budućnost - Zaječar moj dom

Održana javna rasprava, ALI BEZ PRISUSTVA POLICIJE I TUŽILAŠTVA (VIDEO)

Zaječarska inicijativa u Omladinskom centru održala je vanrednu javnu raspravu povodom nedavnog trovanja pasa u park šumi na Kraljevici.

Naime, pre nekoliko dana nepoznato lice je bacilo otrov u park šumi Kraljevica, u blizni Sportske hale i obližnjih sportskih objekata i terena, na lokaciji koja predstavlja omiljeno mesto za šetnju i rekreaciju Zaječaraca. Takođe, ova lokacija predstavlja i popularnu destinaciju za roditelje sa decom, kao i građane koji izvode svoje pse u šetnju.

Nažalost, ovaj incident predstavlja samo još jedan slučaj bacanja otrova na teritoriji grada Zaječara u nizu. Lokalna zajednica još uvek nije videla konkretan odgovor nadležnih institucija.

javna-rasprava-omladinski

“Već nekoliko godina u medijima i društvenim mrežama pojavljuje se informacija da neko baca otrov po Zaječaru. Od tog otrova stradaju napuštene životinje. Ali, ovde je glavni problem što neko rasipa otrov po gradu”, rekao je Danko Nikolić, ispred Zaječarske inicijative i dodao:

“Još veći problem je taj što od svih slučajeva koji su se pohjavili u medijima i na društvenim mrežama nismo saznali nikakav ishod. Nismo videli nikakkvu reakciju nadležnih institucija. Dakle, da li je pronađen krivac, da li je neko procesuiran. Mi se zapravo bojimo da li se nešto uopšte radi po tom pitanju”.

Skupu su prisustvovali i predstavnici Gradske uprave i Udruženja za zaštitu životinja “Beta”.

Takođe, poziv za učešće bio je upućen i predstavnicima Policijske uprave i Osnovnog javnog tužilaštva, međutim, njihovo prisustvo je izostalo. Tužilaštvo se samo oglasilo saopštenjem, koje je izneto na raspravi, dok su iz Policijske uprave javili da nisu u mogućnosti da prisustvuju skupu, zbog ranije zakazanih obaveza.

Portal Zaječar Online u najmanju ruku ovakvo ponašanje relevantnih institucija smatra neodgovornim, iz razloga što su ovakve teme i rešavanje ovakvih problema trenutno od velikog značaja za grad Zaječar.

Po Krivičnom Zakonu Republike Srbije, takav čin predstavlja niz krivičnih dela, ubijanje i mučenje životinja, član 269 (do 1 godine zatvora), izazivanje opšte opasnosti, član 278, (do 5 godina zatvora), korišćenje otrova, član 347, (od 6 meseci do 5 god.zatvora) i trovanje hrane ili vode, član 273, (do 3 godine zatvora).

O nedavnom incidentu koji se dogodio na Kraljevici, opširnije možete pročitati ovde.

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Mladi su budućnost – Zaječar moj dom“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta grada Zaječara. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Dodaj komentar