fbpx
Društvo Politika

Održana 36. sednica Skupštine grada Zaječara – Odbornici pokazali odgovornost

Skupština grada Zaječara je danas, 16. marta u strogo kontrolisanim uslovima a u skladu sa Merama na osnovu Odluke o uvođenju vanrednog stanja koje je donela Vlada Republike Srbije, održala  36. sednicu.

Sednica je održana u skladu sa odredbama Poslovnika o radu Skupštine, a sazvana je pre sedam dana, 9. marta.

Na predlog predsednika Skupštine grada Zaječara Stefana Zankova, onako kako to predviđa Poslovnik o radu, doneta je odluka da se sednica održi bez prisustva javnosti samo iz tehničkih razloga koji se tiču ograničenja broja ljudi u zatvorenom prostoru na 50, koje je propisala Vlada Republike Srbije imajući u vidu broj odbornika u Skupštini grada.

FOTO: Zaječar online

Svi predloženi akti koji su bili na dnevnom redu su usvojeni, koji su pre toga prošli redovnu proceduru. Bili su dostupni celokupnoj javnosti na internet prezentaciji Skupštine grada Zaječara.

Gradsko veće grada Zaječara i nadležna radna tela detaljno su razmatrali ove akte u fazi nacrta i predloga i u prisustvu predstavnika sredstava javnog informisanja, pa je i na taj način javnost bila upoznata sa aktima o kojima su se na kraju izjašnjavali odbornici, a koji su doneti u cilju nesmetanog funkcionisanja grada Zaječara i gradskih službi što je od posebne važnosti u ovoj situaciji.

FOTO: Zaječar online

Obaveza odbornika Skupštine grada Zaječara je da istovremeno prvi pokažu odgovornost i sačuvaju njeno dostojanstvo i da prvi pošalju poruku građanima da je primena mera zaštite ne samo normalna, već i neophodna u borbi koju država i društvo vode sa ovom velikom pošasti.

1 komentar

Dodaj komentar