fbpx

Održan „Timočki naučni tornado“

Preporuka:

Klupice za sve ljubitelje Kraljevice

Neformalna grupa Outhide festivala postavlja klupe na zaječarskoj Kraljevici Nefromalna grupa Outhide festivala, u okviru programa „Šta nam teško“, realizovala...

„Posebnim“ sportskim klubovima i udruženjima 45,5 miliona dinara iz gradskog budžeta

Iz budžeta Grada Zaječara u 2020. godini za podršku lokalnim sportskim organizacijama, udruženjima i savezima biće izdvojeno 20 miliona...

Uglavnom suvi kolovozi: Magla i sumaglica otežavaju vidljivost

Vozače će i danas pratiti uglavnom suvi kolovozi jer se ne očekuju padavine, ali će zato magla i sumaglica...
- Reklama -  

8. Festival nauke “ Timočki naučni tornado“ pod sloganom: „Sve je moguće… Čuda su svuda“ održan je u Osnovnoj školi “ 3.oktobar “ u Boru. Predstavljeno je oko 250 različitih naučnih programa i ogleda.

Foto:OŠ „desanka Maksimović“

Preko 600 mladih i 120 odraslih iz više od 30  škola i drugih obrazovnih institucija iz Bora  i drugih gradova  Timočkog regiona, nauku je predstavilo na jedan zanimljiv, zabavan i drugačihji način. Na festivalu nauke učestvovali su i zaječarski osnovci.

„Naš cilj je da pokažemo deci da nauka nije bauk“, kažu organizatori.

Na festivalu nauke perdstavljeno je dvadesetak naučnih oblasti.

Foto:OŠ „Desanka Maksimović“

Prema rečima organizatora, ove godine je bila najzastupljenija oblast: fizika, biologija, matematika, ekologija, kao i društvene nauke istorija i arheologija, dok je geologija zastupljena u dvadesetak naučnih oblasti“.

„Timočki naučni tornado“ se organizuje povodom obeležavanja Svetskog dana nauke za mir i održivi razvoj u programu Ekoloških dana Bora 2019.

Foto:OŠ „Desanka Maksimović“

Organizator festivala je Borsko drštvo mladih istraživača, a pokrovitelj grad Bor. 8. Festival nauke „Timočki naučni tornado“ je održan u Osnovnoj školi “ 3. oktobar“ u Boru.

Naredni Tmočki naučni tornado biće održan u OŠ „Desanka Maksimović“.

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

„Svetosavska akademija“ 27. januara u zaječarskom pozorištu

U sali Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru u ponedeljak, 27. januara biće održana Svetosavska akademija. Početak akademije zakazan je za 19 sati,...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: