Hronika Izdvajamo

Odloženo suđenje visokom zaječarskom funkcioneru za nasilje u porodici

Nakon što je početkom jula 2019. godine visoki funkcioner Gradske uprave Zaječar i Gradskog odbora Srpske napredne stranke priveden i osumnjičen za nasilje u porodici, danas je u Osnovnom sudu u Zaječaru protv M.S. otpočeo i krivični postupak, koji je sproveden po predlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru.

M.S. (1969) se sumnjiči da je 1. jula 2019. godine počinio nasilje u porodici, pa mu je tada po nalogu nadležnog tužilaštva izrečena hitna mera privremenog udaljenja iz stana, kao i privremena zabrana prilaska supruzi M.S (1976), inače žrtvi nasilja.

Kako saznaje portal „Zaječar online“ prvo ročište održano danas, 17. januara odloženo je na zahtev branioca oštećene.

Branioci okrivljenog  funkcionera M.S. su za naredno ročište kao svedoke predložili gradonačelnika Zaječara Boška Ničića i pomoćnika gradonačelnika za kulturu i informisanje Vujadina Miloševića. Tužilac se usprotivio tom predlogu, smatrajući da Ničić i Milošević ne mogu relevantno da svedoče o navedenom događaju jer nisu bili prisutni. Međutim, branioc okrivljenog tvrdi da je Ničića naveo kao svedoka jer ga je okrivljeni M.S. spornog 1. jula odmah posle nemilog događaja obavestio o svemu i razgovarao sa njim.

Sudija je na današnjem ročištu ipak prihvatio zahtev branioca M.S., tako da su Ničić i Milošević na sledeće ročište pozvani u svojstvu svedoka.

Podsećamo, nakon izveštavanja medija jula 2019. godine da se visoki funkcioner Gradske uprave i Gradskog odbora SNS-a dovodi u vezu sa nasiljem u porodici, 6. jula gradonačelnik Zaječara Boško Ničić oglasio se saopštenjem za medije.

Na pitanja:

 1. Da li on kao gradonačelnik Zaječara osuđuje ovakav vid napada?
 2. Da li bi kao moralni čin, do okončanja postupka, pomenuto lice iz redova zaječarskih naprednjaka trebalo da podnese ostavku na funkciju koju obavlja?
 3. Da li je pomenuto lice s obzirom na okolnosti podobno da obavlja funkciju predsednika Upravnog odbora u Centru za socijalni rad u Zaječaru, funkciju zamenika gradonačelnika za omladinu i sport i funkciju prvog čoveka zaječarskih naprednjaka?

Ničić je odgovorio sledeće:

„Apsolutno ne znam o čemu pričate niti sam od bilo kog organa dobio zvanično obaveštenju o ovome što ste me pitali.

Svako će, bez obzira na funkciju, ukoliko zvanični organi potvrde da je neko zaista izvršio ovo delo, snositi posledice i odgovornost.

Ljudima se ne sudi i ne stavljaju ih na „stub srama“ na osnovu glasina, insinuacija i ulicnih tračeva. U ovoj zemlji postoje institucije pravosuđa koje su dužne da rade svoj posao i kada ga završe, ukoliko se dokaže da je bilo ko učinio nešto što je nedostojno njegove funkcije, isti će odgovarati.

Javnost, a tu, po meni, spadate i Vi koji imate portale, mora naučiti da ne sude novinari već sudije nakon policijske i tužilacke istrage i da je svako nevin dok se ne dokaže krivica.

Dakle, da rezimiramo, nigde u saopštenjima policijske uprave i tužilastva nisam video da se, kao što Vi tvrdite, spominje nikakav funkcioner SNS ili grada Zaječara.

Srpska napredna stranka i ja lično uvek smo osuđivali svaki vid nasilja, a posebno nad ženama. Taj stav i politika se nisu promenili.

Ukoliko se u bilo kom, konačnom, postupku zvaničnih državnih organa dokaže da je bilo ko od funkcionera SNS ili grada to učinio biće najoštrije sankcionisan.

Do tada bi u najmanju ruku bilo pristojno da ljudima, čarsijskim pričama i nagađanjima, ne zagorčavamo život samo zato što nam se ne sviđa njihov politički stav ili oni lično.

Nekakav linč, prema gradskim funkcionerima SNS i samog grada, koji je ovih dana evidentan jeste proizvod izfrustriranosti nejakih opozicionih stranaka i njihovih medijskih mentora, a ne proizvod dokazanih stvarnih događaja. Gotovo sam siguran da će, nakon okončanja čitave ove „hajke“ na navodne nasilnike iz SNS-a, ovi ljudi, koji su meta prozivki, smoći snage da zadovoljenje zbog urušavanja ugleda potraže pred pravosudnim organima.

I na kraju da još jednom podvlačim da se SNS i rukovodstvo grada GNUŠA svakog DOKAZANOG nasilja, a posebno nad ženama!“, naveo je 6. jula 2019. godine u saopštenju za portal „Zaječar online“ prvi čovek grada.

3 komentara

 • Glupost ! I vrsta zastrasivanja tuziteljke I to upravo pozicijama navodnih svedoka. Jer se slucaj desio u zgradi opstine pa je gradonacelnik bio svedok ? Poziv nakon incidenta nije validan kako predlog u ne daj Boze prihvatanje svedoka.

  Reci cu Vam igru koju namestaju tuziteljki – odugovlacenje, posramljivanje i lazne svedoke i njen nervni slom gde bi ona izgubila kredibilitet svake vrste.

  Ulozite zalbu na odluku o svedocima. Pa nije Zajecar feudalni posed nad kojim je Bosko
  feudalac. E svasta, pa priroda my dala snagu da stiti svoju zenu, ne da je napada. Jos ce biti ona napala njega, nestabilna.

 • Ovo je tragi-komicno. Sta I’ma Bosko da objasnjava ko sudi. I to za privatno porodocno pravo. Umesto da odmah odpusti ovog pod optuzbom on kao neka strina jos daje obavestenje za medije. Obzirom da mu je ooreklo iz Indije, odakle su romski doseljenici, a u Indiji svakava mucenja zena su svakodnevna – Google ima slike I neprilike, sta vise on moze da ponudi kad eto nije se integrisao u srpsko vitestvo.

  Sve neki dodjosi predvode Srbiju a Srbi cute.

  Gde su zenske demonstracije solidarnosti I trazenje ostavke nasulnika ? Taj je I na poslu nasilnik, to je karakterna osobina ili bolest moci I kontole.

 • koje mutljavine ovi lopovi i lazovi..i boško i alkos vujadin…ovo je strasno..mozda su spavali svi zajedno?zalosno je imati za sugradjane ovakvo blato..dno!! sramota me je sto sam zajecarac,deo ovog propalog grada i drustva…

Dodaj komentar