Društvo

Odlazak automobilom na letovanje i dalje veoma popularno

amss
foto: tvbest.rs

Odlazak automobilom na letovanje je i dalje veoma popularno u Srbiji. Posebno za višečlane porodice jer je putovanje svojim vozilom i najpovoljnije. Pre točenja goriva i pakovanja kofera, neophodno je da se izvrši tehnički pregled vozila, ali i izvade međunarodna dokumenta koja će dodatno opteretiti kućni budžet.

Odlazak na letovanje sopstvenim automobilom, po mnogima je najisplativije i najkomfornije. Međutim, lična bezbednost i ispravnost vozila I odgovarajućih putnih isprava – uslovi su bez kojih se ne polazi na put. Da biste izbegli eventualne posledice koji vas na putu mogu sačekati, najbolje je osigurati se, ističu u Auto Moto Savezu Srbije u Zaječaru.

Na početku letnje turističke sezone, vozačima se savetuje da na vreme prekontrolišu svoja vozila. Iz Auto moto saveza poručuju da vozači strogo poštuju saobraćajne propise, posebno na deonicama gde je zbog radova izmenjen režim obavljanja saobraćaja.

U letnjim uslovima preporučuje se putovanje u jutarnjim ili večernjim satima, kao i da se pauze u vožnji prave na svakih 100-ak kilometara uz osvežavanja bezalkoholnim napicima i bez konzumiranja lekova koji mogu da utiču na pad koncentracije i izazovu pospanost.

Izvor: tvbest.rs

Dodaj komentar