Sport

Odbojka: Timok šampion Međuregionalne lige

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Odbojkaši Timoka osvojili su titulu u Međuregionalnoj ligi i time stekli pravo učešća u Drugoj ligi “Istok”. Zaječarci su u poslednjem kolu prvenstva sa maksimalnih 3:0 savladali direktnog konkurenta “Dunav Stars” iz Kladova i završili takmičenje na 1. mestu sa 21 osvojenim bodom, pet više od Kladovljana, piše Glassporta.rs.

A da li će se Zaječarci od jeseni naći u drugoligaškom društvu, ne zavisi samo od Odbojkaškog kluba “Timok”, istakao je za “Glas sporta” dugogodišnji prvi trener kluba Milan Vučković.

“Naš nastup u Drugoj ligi “Istok”, koji smo izborili na terenu zavisi isključivo od finansija i pomoći lokalne samouprave, naglasio je Vučković.

Pomalo neočekivan potez povučen je prošle godine, kada su se sami spustili do najnižeg odbojkaškog ranga u Srbiji.

“Igrali smo par sezona i Prvu B ligu Srbije, gde nismo bili epizodisti, ali bez prave podrške dugoročno to je bila utopija. U klubu nismo želeli da gomilamo dugove i sve veće troškove, pa smo se u potpunosti okrenuli radu sa mlađim kategorijama, što se ispostavilo kao pun pogodak, ističe trener OK “Timok”.

Minulog vikenda na terenu su se našle i odbojkašice “Timoka” i upisale još jedan trijumf u Međuregionalnoj ligi. Zaječarke su na dobrom putu da ponove uspeh muških kolega i zauzmu prvo mesto na kraju sezone i izbore plasman u viši rang. Izabranice trenera Vučkovića dva kola pre kraja takmičenja imaju 30 osvojenih bodova i nalaze se na 1. mestu tabele, ispred druge ekipe OK “Zaječar” i dve borske ekipe, “Volejbor-Tim” i “Viner”.

Izvor: glassporta.rs

Dodaj komentar