Servisne informacije

Oblačan četvrtak pred nama, uveče pljuskovi sa grmljavinom

Ujutro i pre podne umereno do potpuno oblačno, ponegde s kratkotrajnom kišom. U toku dana se očekuju i sunčani intervali, a jak razvoj dnevne oblačnosti usloviće lokalne poslepodnevne i večernje pljuskove sa grmljavinom, najpre na zapadu i jugozapadu Srbije, a zatim i u ostalim krajevima. Pljuskovi će ponegde biti praćeni gradom uz količinu padavina od 10 do 20 mm za kratko vreme, lokalno i više. Slab i umeren jugoistočni vetar biće u skretanju na jugozapadni, a kratkotrajno jak vetar duvaće na jugu Banata, u planinskim predelima jugozapadne Srbije i u oblasti grmljavinskih oblaka. Najniža temperatura od 13 do 19, a najviša od 27 do 31 stepen.

U Zaječačaru mestimično oblačno, sa slabim vetrom, do 10 km/h. U večernjim časovima očekuju se pljuskovi sa grmljavinom, najpre na zapadu zemlje, a zatim i u svim ostalim krajevima.

Minimalna temperatura u Zaječaru 16, maksimalna do 26 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Zadržavaju se relativno nepovoljne biometeorološke prilike. Oprez se savetuje osobama sa srčanim, cerebrovaskularnim i respiratornim tegobama. Poremećaj sna, bolovi u kostima i razdražljivost su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se maksimalna opreznost u saobraćaju.

Dodaj komentar