Društvo

O.Š. „Ljuba Nešić“ otvorila vrata za buduće prvake (FOTO GALERIJA)

U subotu, 30. marta vrata zaječarske osnovne škole „Ljuba Nešić“ bila su otvorena za sve, a posebno za buduće đake prvake i njihove roditelje, koje je odmah na ulazu došekao Neško, maskota škole, kako bi im poželeo srdačnu dobrodošlicu.

Roditelji i njihova deca imali su priliku da najpre pogledaju svečani program koji su izveli učenici IV razreda, a potom i da se, kroz video prezentaciju škole i razgovor sa školskim psihologom upoznaju sa organizacijom i načinom rada ove obrazovne ustanove, dinamikom i procedurom upisa u prvi razred i postupkom testiranja budućih prvaka.

Prema rečima direktora škola Željka Antijevića novina od ove godine prilikom upisa dece u prvi razred je elektronsko popunjavanje izvoda iz matične knjige rođenih i mesta prebivališta.

Pored obilaska učionica, kabineta i drugih prostorija škole (nastavničke kancelarije, sale za fizičko, učionice produženog boravka, dvorišta škole), budući prvaci najviše su se obradovali slikanju pod nazivom „I ja sam Neško“.

Od septembra 2019. godine budući prvaci moćiće da se odluče za neku od 3 učiteljica: Ljiljanu Milutinović, Suzanu Vidanović ili Vericu Milenković.

Kroz fotografije vam prenosimo delić atmosfere:

 

Fotografije preuzete sa Facebook strane O.Š. „Ljuba Nešić“ Zaječar.

1 komentar

  • A škola Lj.R.Nada ne otvara vrata ni već upisanim djacima, a o prvacima da ne govorim… Deca celu godinu idu samo po podne u srednju školu sa skraćenim časovima… ali o tome niko ni reč da napiše. Pišite kako će broj djaka u ovoj školi da se prepolovi, ukoliko ne vrate decu u matičnu školu što pre! Pišite kako su deca oštećena sa skraćenim časovima cele godine… Pišite kako nemaju vremena za igru i vannastavne aktivnosti! Pišite, možda ćorav progleda, a gluv čuje!

Dodaj komentar