Društvo

NSZ: U Zaječaru uskoro besplatna prekvalifikacija za varioce

Zbog početka izgradnje Turskog toka u Srbiji i njegovog prolaska kroz Grad Zaječar u narednom periodu posao bi najlakše mogli da nađu varioci. Kako je ovo zanimanje jedno od najdeficitarnijih u gradu na Timoku, uz pomoć Nacionalne službe za zapošljavanje, uskoro bi, prema najavama gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, trebalo da otpočne program besplatne prekvalifikacije za sva zaineteresovana lica bez obzira na školsku spremu.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić objavio je u sredu, 29. maja na svom Facebook profilu informaciju da Nacionalna služba za zapošljavanje i Grad Zaječar organizuju besplatnu prekvalifikaciju radnika za zanimanje varioc.

Prema najavama Gradonačelnika prijava zainteresovanih lica bez obzira na školsku spremu kreće od ponedeljka, 3. juna u Nacionalnoj službi – filijali Zaječar.

Kako saznajemo iz Nacionalne službe u Zaječaru predlog od strane Gradonačelnika zaista je upućen pomenutoj službi, međutim trenutno se čeka odobrenje direkcije, odnosno NSZ Republike Srbije, kako bi prijava za prekvalifikaciju mogla da krene.

“ Filijale na lokalu daju predlog svojoj agenciji da imaju potrebu za određenom vrstom edukacija i onda nam direkcija, na osnovu obrazloženj,a odobri ili ne odobri tu odluku.

Pošto je ova inicijativa krenula od strane gradonačelnika, smatramo da tu neće biti nikakvih problema.

Međutim, mora da se ispoštuje taj formalni postupak pre nego što program obuke, odnosno prekvalifikacije počne“, kažu u Nacionalnoj službi u Zaječaru.

Nakon što republička NSZ odobri odluku, blagovremeno će javnost biti obaveštena, kažu u Zaječaru, kada će se tačno biti precizirani i uslovi za prijavu.

Inače, kako stoji na sajtu NSZ Republike Srbije prekvalifikacije se realizuju uz pomoć specijalizovanih centara ili poslodavca i omogućavaju vam da steknete znanja i veštine koja se traže na tržištu, da promenite pravac svoje karijere i dođete do novih mogućnosti za posao.

 

 

Dodaj komentar