Kultura

Novi vrtići nakon mnogo godina

foto: tvbest.rs

Nakon odluke gradskih čelnika da vrtići u Zaječaru budu besplatni od 1. januara 2015. godine, grad se suočava sa izuzetno velikim brojem zahteva za upis dece, koji prevazilazi postojeće smeštajne kapacitete.

„Vlada veliko interesovanje za upis dece u vrtić. Do sada imamo 160 zahteva za prijem dece i malo slobodnih mesta. Zahtevi su za decu uzrasta od jedne do tri godine, a ima slobodnih mesta za decu od pet godina. U dogovoru sa Predsednikom skupštine Grada Zaječara Sašom Mirkovićem i gradonačenikom Velimirom Ognjenovićem, traži se lokacija za izgradnju novog vrtića. Paralelno sa tim obratili smo se zahtevom za otvranje četri nove vaspitne grupe, samim tim i za proširenje sistematizacije radnih mesta, nakon dobijanja saglasnosti za novo zapošljavanje, raspisaćemo konkurs za osam novih radnih mesta. Zamolila bih  roditelje za strpljenje, a takođe bih zamolila  da što pre predaju zahteve za septembar, kako bi smo što realnije mogli da sagledamo situaciju“, rekla je za Best portal direktorka Predškolske ustanove „Đulići“ Tanja Jovanović

Zaječar, jedini grad u Srbiji u kome je boravak mališana u vrtićima besplatan, suočava se sa ogromnim interesovanjem za upisom dece u vrtiće, što zbog nedostatka novca roditelji ranije nisu mogli priuštiti, te su gradski čelnici preduzeli mere u cilju povećanja smeštajnih kapaciteta u PU „Đulići“ i u planu je izgradnja novog vrtića.

Izvor: tvbest.rs

Dodaj komentar