fbpx

Novi konkursi za đačke parlamente u Timočkoj krajini

Preporuka:

FOTO DANA: Ćirilica, latinica ili tipografija?!

U susret 42. Međunarodnom sajmu turizma i aktivnog odmora koji se u Beogradu održava od 20. do 23. februara...

Zaječarci uživali u predstavi „Otac“ leskovačkog teatra

U zaječarskom teatru sinoć  je gostovao ansambl Narodnog pozorišta iz Leskovca sa predstavom „Otac" Augusta Strindberga, u adaptaciji i...

Hypnotunez ponovo u Omladinskom centru

Ukrajinski sastav koji je pre 3 meseca zapalio zaječarsku publiku vraća se u Omladinski centar i obećava još jedan...
- Reklama -

Zaječarska inicijativa raspisuje nove konkurse za đačke parlamente u Timočkoj krajini u okviru svojih programa “Mladi u pokretu” i “Školski izbori”.

Zaječarska inicijativa je raspisala nove konkurse namenjene đačkim parlamentima širom Timočke krajine. Kroz ove programe svi učenici će dobiti mogućnost za demokratsko i građansko obrazovanje, na način prilagođen njima  i kroz aktivnosti koje će biti u prilici da sami osmisle.

Program “Mladi u pokretu” do sada je podržao preko 80 projekata koji su motivisali mlade i pomogli im da se angažuju u svojim školama i lokalnim zajednicama i da se kroz angažman bliže upoznaju sa pojmovima poput demokratije, aktivizma, ljudskih prava i dr.

„Školski izbori” su program koji je već uspešno testiran u Zaječaru, što je bio podsticaj da se on unapredi i proširi. Učenici su tada prošli kroz čitavu kampanju kroz koju prolaze i političari pre i tokom izbora. Bili su u prilici da prikupe potpise za svoju kandidaturu, da planiraju i realizuju kampanju u školi, učestvuju u javnim debatama, i na zabavan i kreativan način upoznaju sa demokratskim procesima i institucijama, i ohrabre za dalje učešće u društvenom i političkom životu.

U okviru programa „Mladi u pokretu“, parlamenti mogu da konkurišu za maksimalni iznos od 800 američkih dolara u dinarskoj protivvrednosti, dok će za svoje kampanje kandidati na školskim izborima imati na raspolaganju sredstva na osnovu prethodno dostavljenog i odobrenog budžeta kampanje.
Konkursi su raspisani 1. novembra, a krajnji rok za prijavljivanje za učešće u ovim programima je do 2. decembra 2019. godine. Sve informacije, kao i konkursni materijali dostupni su na stranici www.ziman.rs

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: