Kultura Mladi su budućnost - Zaječar moj dom

NOĆ POZORIŠTA i u Zaječaru

Foto: noc-pozorista.rs
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

U subotu, 19. novembra sedam evropskih zemalja organizuje manifestaciju “Noć pozorišta”. U Srbiji će 17 gradova na ovaj dan otvoriti svoje institucije kulture za publiku, a među njima je i Zaječar.

Tradicionalno se manifestacija prepoznaje i kao momenat kada se može iskoristiti povod i igrati predstava u humanitarne svrhe. Ove godine je to Zaječar i Pozorište Timočke Krajine “ZORAN RADMILOVIĆ”, predstavom ŽURKA, ŽURKA – u režiji Irfana Mensura (profesora i glumca koji je posebno dao svoj lični doprinos i pečat prvoj manifestaciji Noć pozorišta 2011.), a u njemu igraju Vujadin Milošević, Miloš Djuričić, Selena Ristić, Nataša Petrović i Marina Lazarević.

Početak predstave zakazan je za 20 sati, a karte po ceni od 200 dinara mogu se kupiti na blagajni pozorišta sa napomenom da će sredstva prikupljena od ulaznica biti donirana u humanitarne svrhe.

U sklopu manifestacije „Noć pozorišta“ biće otvorena i izložba u holu pozorišta pod nazivom „POZORIŠNI PLAKAT U ZAJEČARU: PRVIH 70 GODINA“ sa početkom u 19,30 sati.

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Mladi su budućnost – Zaječar moj dom“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta grada Zaječara. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar