Nikola Šarčević imenovan za v.d. direktora JKP „Vodovod“ Zaječar

1
FOTO: zajecaronline.com

Odbornici Skupštine grada Zaječara imenovali su v.d. direktora JKP „Vodovod“ Zaječar Nikolu Šarčevića, diplomiranog inženjera geologije za hidrogeologiju iz Zaječara.

Na današnjem zasedanju Skupštine grada Zaječara većinom glasova odlučeno je da u narednih šest meseci Nikola Šarčević bude v.d. direktora JKP „Vodovod“ u Zaječaru, nakon što je bivšem direktoru Marku Paunoviću istekao mandat.

Sa pomenutom odlukom nije se složio dr Nenad Ristović, šef odborničke grupe „Pobeda za naš grad“.

dr Nenad Ristović, FOTO: zajecaronline.com

“ Protiv sam imenovanja v.d. direktora JKP „Vodovod“ Zaječar, jer se ovde vidno krši zakon, jer nije raspisan Javni konkurs.

Postavljate na pomenutu dužnost čoveka koji nema pet godina radnog iskustva, već ima samo tri godine rukovodećeg mesta i to u komunalnim preduzećima.

Postoje oblasti u strukama gde se mora postaviti čovek koji zna taj posao i ima iskustva, a na ovakav način vršiti izbor i kršiti Poslovnik je nešto u čemu ne želim da učestvujem“, rekao je dr Ristović.

Zamenica gradonačelnika Marina Milić istakla je da se danas ne imenuje direktor, već vršilac dužnosti direktora JKP „Vodovod“, te da pomenuta zakonska obaveza koju Ristović navodi ne postoji.

Marina Milić; FOTO: zajecaronline.com

“ U Zakonu ne postoji potreba, niti obaveza ni javni poziv za imenovanje v.d. direktora bilo kog komunalnog preduzeća. Dovoljno je da ispunjava uslove i da bude predložen na period od 6 meseci.

Lice koje smo predložili smatramo da potpuno ispunjava uslove, a to se vidi iz njegove biografije, tako da smatram da mladi ljudi treba nekad da budu „stavljeni u vatru“. To ne znači da on neće imati konsultante i druge ljude koji će ga usmeravati.

Osim toga, u roku od tih 6 meseci na koje se postavlja kao v.d. direktora, postoji mogućnost da se jave kandidati čije će biografije komisija da razmotri“, poručila je Marina Milić.

FOTO: zajecaronline.com

Podsećamo, potreba za imenovanjem lica koja će obavljati funkciju v.d. direktora ovog preduzeća, ukazala se nakon što je istekao mandat dosadašnjem direktoru Paunoviću.


Biografija

Nikola Šarčević je rođen je 6.1.1984. godine u Zaječaru. Diplomirao je na Rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu i stekao zvanje diplomiranog inženjera geologije za hidrogeologiju. U periodu od 2008-2012. godine bio je osnivač i vlasnik privatne firme „Aquageotermal“ koja se pretežno bavila iznalaženjem obnovljivih izvora resursa podzemnih voda.

Od početka 2018. godine radio je u „Geofiz“ Beograd, registrovanoj za davanje ekoloških saveta, do oktobra 2018. godine kada je zasnovao radni odnos u Udruženju građana „Za česme“.

Jedan je od osnivača i predsednika nadzornog odbora Udruženja građana „Za česme“ i predsednik Nadzornog odbora JKP „Higijena“ Zaječar.

1 KOMENTAR

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here