Politika

Ničiću PLATI struju koju si pokrao!

Tragom vesti, koja se pre nekoliko dana pronela Zaječarom, da je na skupu opozicije održanom 31. marta došlo do neovlašćenog priključivanja na elektro mrežu Zaječara, rešili smo da ovaj slučaj malo istražimo a sve u cilju istinitog informisanja Zaječaraca.

Tada je navedeno da je Boško Ničić ovim postupkom načinio krivično delo krađe čime je oštetio građane Zaječara koji će potrošenu struje u svrhu organizovanja mitinga morati da plate iz svog džepa!

foto: printscreen/best portal

foto: printscreen/best portal

 

 

Kako bi smo imali pravu istinu konsultovali smo elektro inženjera da nam izračuna koliko je to struje potrošeno.

Uzimajući u obzir činjenicu da je tog dana na mrežu bilo prikljućeno samo ozvučenje i muzički uređaji ukupne snage 2,400 vati i da je to trajalo oko 1 sat i 20 minuta, dolazi se do računice da je potrošeno  ukupno 3.2 kilovat časa električne enrgije. Ako uzmemo da je cena struje u najskupljoj višoj tarifi za crvenu zonu po kilovat času 16.236 dinara ispada da je tog dana u svrhu snabdevanja protesta građana električnom energijom potrošeno nešto manje od 52 dinara. Tačna cifra je 51.95 ali zbog zaokruživanja neka to bude 52 dinara. Ukoliko bi se ukupna cena računala po ceni struje u recimo plavoj zoni onda bi trošak bio duplo manji, znači nešto manje od 26 dinara.

Bitno je istaći da smo prilikom istraživanja ove teme došli do podataka, da je skup bio uredno prijavljen, da je Elektrotimok dao dozvolu za priključenje na mrežu ali je u zadnjem trenutku Direkcija za izgradnju zabranila priključenje na mrežu i dala nalog da se struja isključi. Protest je ipak održan uspešno uz pomoć agregata na gorivo.

Pozivamo Boška NIčića da uplati iznos za utrošenu električnu energiju i time pomogne da Direkcija za izgradnju izađe iz blokade u kojoj je više meseci, a samim tim i da radnici konačno prime platu!

Dodaj komentar