Društvo Izdvajamo

Ničić: Situacija u Lubnici je pod kontrolom, ne verujem u otvaranje kovid bolnice

foto:zamedia/printscreen
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

U gostovanju za televiziju „Zamedia“, gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić je govorio o aktuelnoj situaciji u gradu što se tiče epidemije korona virusa, kao i o situaciji u rudniku „Lubnica“ i potencijanom otvaranju kovid bolnice u Gamzigradu.

Gradonačelnik je na pitanje da li informacije kasne rekao da je postojao problem sa kašnjenjem rezultata testova, ali i naglasio da je taj problem rešen.

„Ne kasni se sa informacijama, već kasne rezultati testova. Neću govoriti imena naselja i radnih organizacija. Zamislite da kažem ime zareženog u Lubnici pa da celo selo beži od njega. Lubnica uopšte nije problem“, rekao je Ničić.

Nakon što su rezultati testova kasnili po pet do šest dana intervenisao je Krizni štab, kao i lično premijerka Ana Brnabić.

„Nakon što su pristigli prvi rezultati testiranih rudara tražili smo testiranje cele radne organizacije, iako to uopšte nije posao Kriznog štaba, tako da mislim da smo pravovremeno i vrlo odgovorno reagovali u ovoj situaciji“, kaže Ničić.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku nema informacija kako je virus ušao u rudnik, ali su rudari imali potrebnu opremu.

„Imao sam prilike da vidim autobuse koji voze radnike i primetio sam lica koja nisu koristila maske, iako im je oprema obezbeđena. Time će se konkretno baviti nadležni organi, kojom će se verovatno baviti tužilaštvo i policija. Niko od državnih organa neće prećutati informaciju kako je virus ušao u rudnik“, rekao je Ničić.

Na pitanje da li bi porast broja obolelih mogao da znači i otvaranje kovid bolnice u Gamzigradskoj banji, gradonačelnik je rekao da će o tome odlučivati Krizni štab i Ministarstvo zdravlja, a ne grad Zaječar i da je Gamzigradska banja pripremljena za tako nešto.

U slučaju otvaranja kovid bolnice, Ničić je napomenuo da pristup neće imati ni Štab za vanredne situacije grada Zaječara, ni predstavnici medija.

„Ako do otvaranja bolnice dođe, u šta ja lično ne verujem, objekat će obezbeđivati Vojska Republike Srbije. Da li će kovid bolnica imati dovoljno kadra, ja ne znam, jer to nije u mojoj nadležnosti“, naglasio je gradonačelnik.

Za sam kraj, Ničić je još jednom pozvao građane da budu odgovorni i da se ne opuštaju nakon ublažavanja mera, kako bi pobedili ovu epidemiju.

Izvor: Zamedia/ZajecarOnline

1 komentar

  • ma komandant je sveobavesten..samo malo zaostaje u razvoju..lekovi su cudo..mora da se sekira za lubnicu.tamo mu je najjaci poverenik…

Dodaj komentar