NIČIĆ: Mora se znati koliko traje vašar u Zaječaru i ko izlaže robu

Preporuka:

Promocija knjige „Posvete Koželjcu“ u biblioteci „Svetozar Marković“

U Matičnoj biblioteci "Svetozar Marković" u Zaječaru, biće održana promocija knjige "Posvete Koželjcu", priređivača Ljubiše Rajkovića Koželjca. Na promociji ove...

I Zaječarcima stižu pozivi za upis u vojnu evidenciju

Osobama rođenim 2002. godine, koje ove godine navršavaju 18 godina, kao i starijima koji nisu u vojnoj evidenciji, Ministarstvo...

Hapšenje u Majdanpeku zbog prodaje droge

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Majdanpeku uhapsili su N. L. (1984) iz Majdanpeka, zbog postojanja osnova sumnje da je...
- Reklama -  

Trajanje vašara u Zaječaru koja se održavaju tri puta godišnje od danas su uređena Odlukom o komunalnom uređenju grada. Tako da pomenute manifestacije više neće trajati umesto 3, skoro 10-ak dana. Odlukom je regulisan i raspored prodajnih mesta, postupak izdavanja, ali i postavljanja i uklanjanja tezgi na vašarištu.

Nakon što je na jučerašnjoj sednici Gradskog veća dat predlog o izmeni i dopuni Odluke o komunalnom uređenju na teritoriji grada, a po pitanju održavanja vašara u Zaječaru.

Foto: zajecar.info

Odlukom je preciznije regulisana delatnost organizovanja i održavanja vašara u gradu na Timoku koja je u nadležnosti JKP „Higijena Zaječar“, a odbornici su na današnjem Skupštinskom zasedanju bez rasprave pomenutu odluku usvojili većinom glasova.

Kako se navodi u obrazloženju, ovlašćeno preduzeće je dužno da obezbedi da prodajne tezge, šatori i druge pokretene stvari namenjene komercijalnom korišćenju na vašarištu, budu postavljene najranije 48 sati pre početaka vašara, kao i da iste budu uklonjene najkasnije 48 sati po njegovom završetku.

I pristupni put do vašarišta i put do spomen obeležja „Vešala“ tokom trajanja vašara moraće da bude prohodan za kretanje pešaka i vozila, a po njegovom završetku prostor vašarišta mora biti očišćen najkasnije u roku od 48 sati.

Izmenama i dopunama predviđa se i da gradonačelnik Zaječara može posebnim aktom formirati tročlanu komisiju, koja će vršiti kontrolu izdavanja u zakup prodajnih mesta, postavljanja i uklanjanja pokretnih stvari.

printscreen / Youtube

S tim u vezi gradonačelnik Ničić je na jučerašnjem zasedanju Grdaskog veća izjavio da iako je vašar tradicija Zaječara, on ne sme da podrazumeva haos.

“ U Zaječaru se ne zna ni kada vašar počinje, ni kada se završava, ni koliko su neki rokovi, kada neko može da postavi nešto, ni kada počinje naplata, kada se završava zakup površine. Tako da je to omogućavalo razne mahinacije i haos koji se stvara.

Taj deo Kraljevice sve više postaje poprište raznoraznih aktivnosti, što građevinskih u narednom periodu, što sportskih. Zato niko nema prava da ometa normalan protok saobraćaja i kretanje ljudi“, izjavio je Ničić.

Gradonačelnik na sednici Gradskog veća nije želeo da precizira gde će biti vašar biti izmešten kada počnu radovi na izgradnji stadiona na Kraljevici.

Izmena i dopuna Odluke o komunalnom uređenju grada usvojena je na današnjoj sednici Skupštine grada većinom glasova, bez rasprave.

- Reklama -

4 KOMENTARA

  1. kakav bre stadion..pa reče bole nasleje za gasovod?!?!? a sto pa da ne traje vasar koliko traje??neka ljudi prodaju ako ima ko da kupuje…ili neka svevisnji zaposli ljude pa nece da izlaze na vasar…a to sve njegovi..sada ce moci da hmmmm….

  2. a šta možeš..zeznuće..pa u braćevac i nema vašar. samo vigmani.čerge. a dobri su ovi oko njega..milina ih je gledati.sve stručnjaci,pravnici,inženjeri,arhitekte,naučnici..

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Chemtrails u Omladinskom centru za vikend

Najmlađi bend u Timočkoj krajini, sastav Chemtrails održaće koncert u zaječarskom Omladinskom centru za vikend. Chemtrails je bend nastao 2016. godine, a čine ga Milica...

Kompanija „Aptiv“ organizuje „Dane otvorenih vrata“

Kompanija "Aptiv" će sledeće nedelje organizovati "Dane otvorenih vrata" u Zaječaru. Svi zainteresovani za posao u ovoj kompaniji mogu sa svojim biografijama doći na ...

Izložba sitnih životinja u Grljanu

U velikoj sali Doma kulture u Grljanu biće održana 21. Međunarodna izložba sitnih životinja, koja će početi 1. februara. Za sve posetioce, izložba će biti...

In memoriam: Marina Vojnović (1962 – 2020)

Marina Vojnović, sociolog i dugogodišnji radnik u Zavodu za javno zdravlje "Timok", preminula je juče, 28. januara u 58. godini života. Marina je dugi niz...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: