fbpx
Društvo Izdvajamo

Ničić: Epidemiološka situacija po pitanju korona virusa nije uopšte sjajna na našoj teritoriji

Komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić upozorio je na svom FB profilu da epidemiološka situacija, po pitanju virusa covid-19, na našoj teritoriji nije uopšte sjajna, i da će nas nadležni organi verovatno ubrzo obavestiti o tome. On je najavio da će ukoliko nove mere ne urode plodom zatražiti pomoć vojske.

Prema rečima gradonačelnika pojedinci na ulici pokazuju gore ponašanje u odnosu na situaciju, i upitao je građane da li shvataju da nanose zlo i sebi i drugima.

„Mi, policija, komunalna policija, inspekcija, Štab za vanredne situacije i dr. …nemamo dovoljno ljudi da stražarimo po svakom ćošku, dvorištu, prodavnici, parku, selu i zaseoku. Veliki broj policajaca, upravo zbog neodgovornig ponašanja pojedinaca, nalazi se u samoizolaciji i ne smeju, radi svog i Vašeg zdravlja, da obavljaju, sada kada su nam najpotrebniji, svoje dužnosti“– istakao je Ničić.

On je najavio, da bi zaštitili sve građane krenuće se u još rigoroznije mere, nastavi li se ovakvo ponašanje. Štab će zasedati sutra ili najkasnije u utorak i verovatno doneti nove mere.

  • izdaće se naređenje i ovlašćenje svim poverenicima da moraju opominjati i odmah policiji i komunalnoj miliciji, dostavljati imena onih koji ne poštuju naredbe i mere ŠVS;
   Poverenici koji ne postupe po naređenju biće smenjeni i kažnjeni shodno zakonima u vreme VS;
  • Zabraniće se rad frizerskih, kozmetičkih salona, salona za masažu i sl.(na zahtev većine njih);
  • Striktno će se zabraniti korišćenje svih zelenih javnih površina i igrališta, a za maloletna lica koja se na njima zateknu prijave će se pisati roditeljima i izricati kazne od 20-50.000- rsd. Uslovno, do sledećeg vikenda, ukoliko se mere ne budu i dalje poštovale, ova naredba važiće i za park-šumu “Kraljevica;
  • Svi maloprodajni objekti, u gradu i selima, koji budu dozvolili konzumiranje pića ispred svojih objekata, biće automatski, istog trenutka zatvoreni do kraja vanrednog stanja.
   To isto će se učiniti i sa objektima koji puste kupce bez maski i zaštitnih rukavica i koji ispred ulaznih vrata ne budu imali dezinfekcionu barijeru (sunđer ili sl. natopljen dezinfekcionim sredstvom) ili u objekat puste više kupaca od dozvoljenog broja (1 kupac na 10 m2).
  • Svi prevoznici radnika u čijim se prevoznim sredstvima zateknu putnici bez zaštitnih maski biće, istog momenta, isklučeni iz saobraćaja i predati u nadležnost policije;

„Ukoliko i ove mere ne urode plodom, kao neko ko je u ovoj situaciji odgovoran za zdravlje i živote ljudi, zatražiću pomoć VOJSKE“– napisao je Ničić.

Nadam se da uz pomoć svih vas, razumnih ljudi, do toga nećemo doći, zaključio je gradonačelnik.

Pogledajte objavu Boška Ničića:

3 komentara

 • tako je bole…eto koliko te narod voli…pa sada povedi i vosku protiv njih..ali ,proci ce i ovo..proci ces i ti..ali kao najgori vlastodrsac u istoriji ovog grada..i samo se ti podlo smej…zao si covek..mnogo..tako ce ti se i vratiti..i tebi i tvojima..

 • Pandemija nece nikoga zaobici. Moramo obezbediti bolnicko osoblje, medicinski materijal,
  prostor sa krevetima za zarazene . . .

  Vrlo je vazno da zarazeni budu sto pre odvojeni od ostalih, da ne bi sirili zarazu.

Dodaj komentar