Društvo Politika

NIČIĆ: „2018. godine sanirali smo štetu od 2013-te, a NOVA GODINA biće godina investicija!“

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Poslednjih dana 2018. godine gradonačelnik Zaječara Boško Ničić sumirao je rezultate rada Gradske uprave u pomenutoj godini i naglasio da je 2018. protekla u saniranju štete koja je gradu naneta od 2013. do 2017. godine.

U izjavi koju je dao zaječarskim medijima Ničić je istakao da dolazeći na mesto gradonačelnika nije mogao ni da zamisli u kakvom je finansijskom kolapsu bio budžet grada na Timoku.

“ Gradu je naneta ogromna šteta od 2013. do 2017. godine i mislim da smo uspeli da uradimo i više od onoga što sam ja i realno dolazeći na mesto gradonačelnika mogao da zamislim“, istakao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić

Saniranje štete i stabilizacija javnog sektora postignuti su u 2018. godini prema njegovim rečima samo zahvaljujući podršci Predsednika Republike i rada Vlade Srbije.

“ Po pitanju vraćanja dugova 2018. godina u Zaječaru bila je izuzetno uspešna.

Nije bilo kašnjenja zarada u javnom sektoru.

Sva dugovanja u svim javnim preduzećima izuzev Direkcije za izgradnju grada su sanirana. Ljudima su isplaćene zarade, nekima u više-milionskim iznosima u onim preduzećima i ustanovama koje su pogašena“, naglasio je Ničić.

On je istakao i da zahvaljujući donacijama Zaječar ulazi rasterećen u 2019. godinu, i da sve do februara meseca ima izmirene obaveze i prema dobavljačima.

“ U januaru i februaru u centralnom registru faktura grad Zaječar nema razloga da brine i razmišlja da može biti blokiran“, naglasio je Ničić.

Prema njegovim rečima, jedini pravi problem u ovom trenutku predstavljaju mesne zajednice.

„One su još uvek u takvom statusu i u takvom odnosu prema gradu da stvaraju obaveze koje ne zavise od grada i od naših odluka“, napominje Ničić.

Prema njegovim rečima završetak starih, ali i realizacija novih projekata zajedno sa dovođenjem novih investitora prioritet su Gradske uprave u 2019. godini kada se očekuje velika pomoć Kancelarije za ulaganja i veliki fokus koji je predsednik Vučić usmerio prema Zaječaru što se tiče investitora.

Da podsetimo, poslednjih dana decembra grad Zaječar posetio je direktor „Poseidon grupe“ u Srbiji, Džejms Gan koji je za kraj proleća 2019. godine najavio otvaranje najvećeg ritejl parka u ovom delu Srbije u okviru koga će poslovati 18 najpoznatijih domaćih i internacionalnih kompanija.

2018. godina u Zaječaru protekla u gašenju starih i otvaranju novih preduzeća

U protekloj godini, pored najavljivanja brojnih investicija i trošenja budžetskih miliona na projektnu dokumentaciju, građani Zaječara izdvojili su enormne sume za zatvaranje starih, i otvaranje novih preduzeća.

Samo u 2018. duplirana su dugovanja Sportsko-poslovnog centra „Timok“ i odbornici su  usvojili početan likvidacioni bilans pomenutog preduzeća koji premašuje cifru od oko 43 miliona dinara.

Oko 300 miliona zaječarci će tek platiti u 2019. godini za propalo preduzeće „Direkcija za izgradnju grada“, a u staroj godini izdvojene su i milionske cifre kao podstrek za rad novoosnovanim javnim preduzežima na teritoriji grada poput „Timok održavanje“ i preduzeća „Urbanizam za projektovanje i izgradnju“, a poprilične sume će tek biti izdvojene u 2019. godini za kupovinu klizališta, rad zatvorenog bazena, za uređenje parkova i trgova i još mnogobrojnih investicija od kojih građani nemaju gotovo nikakve koristi.

4 komentara

  • kakav lazov!!!!najveca dugovanja su iz njegove prethodne vladavine kao i njegovog brata.i sve ostalo je katastrofa što je uradio za grad.sramota.a o njegovoj podršci gradjana ne treba ni diskutovati.pa pogledajte-na dočeku ove godine ni 1000 ljudi!!!!narod je ogorčen.lopovluk,lopovluk i samo lopovluk.dosta je sa tim.neka izadje i on i njegovi iz službenih kola.danonoćno se vozikaju.dosta nam je i djuričića i lalića i stefanovića i ostale bulumente.napolje!!!

  • pa za deset godina koliko si se uvukao u ….. nisi ni malu stetu napravio.ali to samo i znas.

  • Za Boska Nicica laz je najveca istina. Obmanuo je narod time sto je protiv Vucica, dobio, a onda mu potrcao u krilo.Svi oni koji poznaju Boska nisu iznenadjeni.Njegova politicka proslost je menjanje stranackih dresova,a njegov opstanak bazira na lazi i obecanjima lakonih biraca.Jedan od najlepsih gradova je unisten.Ostaju fasade i nada u lazna obecanja

Dodaj komentar