fbpx
Politika

Saša Mirković: Nema Jake Srbije bez dijaspore

saša mirković
foto: www.kurir.rs

Saša Mirković, narodni poslanik i lider Pokreta Jaka Srbija, u današnjem obraćanju medijima osvrnuo se na dugogodišnji problem zapostavljenosti i loših veza sa srpskom dijasporom.

”Mi danas nemamo ministarstvo dijaspore, a i da ga imamo, vodio bi ga neko ko sa dijasporom nema nikakve veze. Kad Jaka Srbija pobedi na izborima, ministarstvo za dijasporu će voditi čovek koji je živeo i radio van Srbije i zna kako može da se pomogne ljudima iz dijaspore i sa druge strane kako oni mogu da pomognu svojoj zemlji. Tada će Srbi u dijaspori početi da veruju u Srbiju i njenu vlast, a ne da budu prevareni kao mnogo puta do sada od strane raznih politicara koji su Srbiju i doveli ovde gde jeste. Svedoci smo zastrašujuće činjenice da se dijaspora povećava svaki dan, a Srbija smanjuje! Danas živi više Srba u dijaspori nego u Srbiji, zato što odlaze ”trbuhom za kruhom” da bi prehranili svoje rođake u Srbiji. Prošle godine je dijaspora poslala 234 miliona evra samo Western Unionom! Da ne pričamo o kešu koji donesu kad dođu, kako sami kažu, na letnje ferije. Tada u Srbiji pada kurs evra, a ovaj priliv deviza služi za održavanje stabilnosti dinara današnjim vlastodršcima”, izjavio je Saša Mirković.

Mirković se osvrnuo i na deo srpske dijaspore koja je bila i ostala tabu tema svih dosadašnjih vlastodržaca u Srbiji – srpsku emigraciju.

”O Emigraciji ne pričamo uopšte, a ona može itekako da pomogne svojoj napaćenoj otadžbini iz koje su te ljude oterali oni koji su bili gori od njih! I to se radilo godinama. Tim ljudima će Jaka Srbija ponuditi saradnju u kojoj će oni pomoći svojoj zemlji, a Srbija će ih rehabilitovati kao i njihove pretke, kada Jaka Srbija pobedi na izborima. Mi moramo učiti iz sopstvene istorije. Nisam čitao da su se u prošlosti, recimo, Hrvati odricali emigracije i dijaspore. Naprotiv, njihovim novcem i uticajem su jačali državu i svoju poziciju u svetu. Mi smo se oduvek odricali emigracije i danas radimo isto, a bez dijaspore i emigracije nema Jake Srbije”, poručuje Mirković

Izvor: mojatv.rs

2 komentara

Dodaj komentar