Hronika Timočka krajina

Negotin: Vozač „pežoa“ isključen iz saobraćaja

Negotin: Vozač „pežoa“ isključen iz saobraćaja, upravljao vozilom bez vozačke dozvole.

Negotin – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave granične policije, prilikom kontrole na Graničnom prelazu Mokranje, isključili su iz saobraćaja pedesetosmogodišnjeg vozača „pežoa” koji je upravljao vozilom bez vozačke dozvole.

Saobraćajna policija u Negotinu, po skraćenom postupku, privela je pedesetosmogodišnjaka sudiji za prekršaje u Negotinu, koji mu je izrekao kaznu zatvora od 20 dana, dok mu je „pežo“ privremeno oduzet do okončanja postupka, jer je u poslednje dve godine dva puta pravosnažno osuđivan za teže prekršaje.

Kako pijani vozači povećavaju rizik u saobraćajnim nezgodama?

Vozači koji su pod dejstvom alkohola imaju mnogo veći rizik od učešća u saobraćajnim nezgodama. Ovaj rizik ubrzano raste sa porastom koncentracije alkohola u krvi. Alkohol je jedan od najčešće evidentiranih faktora nastanka saobraćajnih nezgoda sa poginulim i povređenim licima.

Istraživanja pokazuju da je u Srbiji kod oko 15% nastradalih vozača (kod skoro svakog sedmog) prisutan alkohol u krvi. Uporednom analizom dostupnih podataka, dolazi se do zaključka da vozači koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola imaju preko dvadeset puta veći rizik da smrtno stradaju ili zadobiju povrede u poređenju sa treznim vozačima. Najviše saobraćajnih nezgoda u kojima je alkohol prisutan kao uticajni faktor nastanka saobraćajnih nezgoda, dogodi se vikendom. Naročito u večernjim i noćnim satima.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar