fbpx
Sport

Nedelja fizičke aktivnosti u Zaječaru

kimono
foto: freepik.com

I ove godine je karate klub „Lavlje srce“ kao član Saveza karatea Srbije i asocijacije za sport za sve Srbije, organizovao nedelju fizičke aktivnosti u Zaječaru.

Obeležavanje Move Week-a je počelo 20. septembra u Boljevcu na turniru KUP Boljevca, gde je učestvovalo 19 klubova sa oko 120 takmičara iz cele Srbije.

Karate klub „Lavlje srce“ je 22., 23., 24. i 25. septembra na svojim treninzima poseban akcenat dao pokretima koji su karakteristični za Move Week.

Centralna manifestacija je održana 27. septembra u sali Sportskog saveza grada Zaječara gde su učešće uzeli karate klubovi Timok, Zmaj, Zatoiči i Tenši, kao i aikido klub Timok i džudo sambo klub Timok i kao glavni organizator karate klub „Lavlje srce“ iz Zaječara. Učestvovalo je oko 50 takmičara.

Tema seminara bila je: „Primena aikidoa u samoodbrani“, a to je prezentovao majstor aikidoa Nenad Danković sa svojim aikidokama.

Dankovića je među prvima probao da „savlada“ i koordinator Move Week-a majstor karatea Jovica Milkić 5. dan, a onda redom i učesnici iz svih klubova.

Ovaj seminar bio je posvećen velikanu borilačkih veština Dragoslavu Nikoliću – Nidži, koji nas je nažalost prerano napustio, ali je u amanet ostavio duh jedinstva i zajedništva koji treba da povezuje sve borilačke sportove.

Ovo je jednostavno bio praznik borilačkih sportova u gradu Zaječaru.

Izvor: tvbest.rs

Dodaj komentar