fbpx
Hronika

NEČUVENO!!! Odbrana traži poništenje presude MONSTRUMU iz Zaječara: “Bio je pijan, ne seća se da je silovao i ubio dete”!

vladica rajković

Viši sud u Zaječaru osudio je početkom aprila ove godine pravnosnažnom presudom Vladicu Rajkovića (29), iz zaječarskog sela Vratarnica, na 40 godina zatvora jer je jula prošle godine silovao i udarcima kamenjem u glavu ubio trogodišnju Anđelinu Stefanović, ali je odbrana od Apelacionog suda zatražila da se poništi prvostepena presuda i ponovo održi suđenje, piše današnji “Blic“.

U žalbi odbrane se navodi da je na suđenju došlo do niza propusta i da je zbog toga neophodno da se suđenje ponovi.

“Vladica Rajković se ne seća zločina jer je bio u stanju teškog pijanstva, a ne pripit kako je navedeno u dokazima.

On je sam priznao da je neposredno pre zločina kojeg se ne seća, popio nekoliko litara špricera i više od pola litra rakije.

Ali, njemu je krv na analizu uzeta tek 14 sati nakon zločina pa ispada da je on bio samo pripit.

On je zapravo bio u stanju teškog pijanstva kada je silovao i ubio malu Anđelinu, tako da mu je uračunjivost bila znatno smanjena”, navodi se, između ostalog, u žalbi.

Na suđenju je Rajković izjavio da se uopšte ne seća momenata kada je zverski silovao i ubio malenu Anđelu, a da je nakon hapšenja sve priznao i potpisao “jer su ga policajci tukli”.

foto: privatna arhiva
izvor: blic.rs

Maja Atanasković, advokat porodice Stefanović, ranije je za “Blic” ispričala da su “njegovi iskazi u potpunoj suprotnosti sa obdukcionim nalazom i nalazom o mehanizmu nanošenja povreda”.

” Rajković je izjavio da se smrt nije odigrala kako je navedeno u dispozitivu optužnog akta.

Rekao je da žrtvu nije udarao kamenom prečnika 25 sa 30 centimetara po glavi nego da ju je nosio na ramenima, da se tom prilikom sapleo i da je krenuo da pada.

Dalje je naveo da je tada Anđelina udarila čeonim delom glave o zid napuštene kuće na putu ka autobuskoj stanici te da se on tada uplašio.

Rekao je i da ju je odveo 200 metara dalje od tog mesta, da je skinuo gornji deo majice i probao da je reanimira, ali da nije davala znakove života”,  ispričala je Atanasković.

Rajković je potom otišao i dalje, te naveo “da devojčicu nije silovao već je svoju ruku slučajno zavukao u njeno međunožje i odatle tragovi krvi”.

izvor: blic.rs

Dodaj komentar