fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Društvo Mladi su budućnost - Zaječar moj dom

NAUKA NIJE BAUK: Druženje i edukacija učenika i nastavnika kroz razne eksperimente (VIDEO)

Danas se u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović” u Zaječaru održava Festival nauke pod nazivom “Timočki Naučni Tornado”.

Festival je otvoren sinoć predstavom “Znamo šta je H2O” u sali Muzičke škole, dok su se danas mnogobrojni učenici, ali i prosvetni radnici družili i edukovali kroz raznorazne eksperimente.

Prema rečima direktora škole Desanke Maksimović, Nebojše Milijića, i ove godine interesovanje učenika je bilo veliko.

“Naš festival se razlikuje od beogradskog po tome što su naši demonstratori deca. Zapravo, naša deca ovde uče kroz razne ekperimente, uživaju u tome i upravo ovako nastava treba da izgleda. Festival je zamišljen kao prezentacija prirodnih nauka. Biologja ove godine ima primat, obzirom da je tema ovogodišnjeg festivala voda, zapravo projekat nosi naziv “Tragom čoveka do reka”. Želimo pre svega da pokažemo deci da nauka nije bauk, nego nešto mnogo lepo”, istakao je Milijić.

Pored eksperimenata, Festival nauke nudi raznorazne demonstracije, izložbe, prezentacije, mini-predavanja, radionice, igrice i kvizove.

“Utisci su fantastični. Iz godine u godinu raste broj učesnika i deca su sve više motivisanija. Lepo je što žele da budu demonstratori, što žele da ispituju. Oduševljeni su što drugima mogu da pokažu svoje znanje, a sa druge strane i posetioci su oduševljeni nastupom dece”, kaže Nataša Ranđelović, koordinatorka programa Karavan nauke “Timočki Naučni Tornado”.

Na festivalu, inače trećem po redu, pored učenika zaječarskih škola učestvovali su i djaci iz Negotina, Bora, ali i iz Rumunije i Bugarske.

Organizatori Timočkog naučnog tornada su skola “Desanka Maksimović“, Tehnički fakultet u Boru, Tehnička škola Bor, Društvo mladih istraživača Bor i Fondacija “Dr Berislav Ristić Berko”, a finansijsku podršku pružilo je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine RS.

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Mladi su budućnost – Zaječar moj dom“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta grada Zaječara. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar