Društvo

Natprosečno toplo, u Zaječaru 18°C

ilustracija/pixabay.com
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

U celoj zemlji biće sunčano i natprosečno toplo, mestimično će biti magle, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

U Srbiji će danas biti sunčano i natprosečno toplo, uz slab vetar promenljivog smera, a samo ujutro u nižim predelima i duž rečnih dolina, mestimično će biti magle, koja će se ponegde zadržati i pre podne. Jutarnja temperatura biće od -2°C do 7°C, najviša od 15°C do 20°C.

U Zaječaru će biti sunčano, samo ujutro ponegde kratkotrajna magla. Vetar slab, zapadni. Najniža temperatura 2°C, a najviša dnevna temperatura oko 18°C. 

U petak će još biti pretežno sunčano i toplo, a magla koja se ujutru očekuje u nižim predelima, ponegde se može zadržati i pre podne. U subotu se očekuje postepeno naoblačenje sa severa, uz osetniji pad temperature i ponegde slabu kišu.

Biometeorološka prognoza za četvrtak 25. februar 2021.

Nastavlјa se period sa povolјnim uticajem biometeoroloških prilika za većinu hroničnih bolesnika i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje osobama sa varirajućim krvnim pritiskom, kao i astmatičarima u jutarnjim satima. Kod osetlјivih osoba mogući su zamaranje i glavobolјa. Preporučuju se umerene aktivnosti i slojevito odevanje u skladu sa dnevnom temperaturom vazduha.

AMSS: Umeren saobraćaj

Van gradova saobraćaj jutros umerenog inteziteta, a opreznija vožnja biće potrebna na mestima gde su aktuekne izmene u saobraćaja zbog radova.

Iz AMSS napiminju da su još uvek hladne noći, a jutra pored reka i u kotlinama maglovita zbog čega je vidljivost često smanjena, tada su i kolovozi vlažni.

Zbog hladnog vazduha i nižih jutarnjih tempratura može doći do stvaranja poledice koja se najpre pojavljuje na mostovima, nadvožnjacima i prevojima.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP “Putevi Srbije”, nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema informacijama Uprave granične policije u 05:30 časova, kamioni na Batrovcima čekaju 300 minuta, Šidu 120 minuta, Kelebiji 180 minuta, Horgošu 120 minuta.

Dodaj komentar