Kultura

Nastavlja se festival evropskog filma u Pomaku

U sklopu trećeg dana festivala evropskog filma u Prostoru za Pomak, danas je na programu dokumentarni film „Daleki lavež pasa“, u režiji Simona Lerenga Vilmonta.

Posetioci festivala su drugog dana imali priliku da pogledaju ostvarenje Petera Brosensa i Džulije Vudvord „Belgijski kralj“, komediju u kojoj se radnja zasniva na životu kralja Nikolasa III koji oseća da živi pogrešan život.

Druga projekcija bila je rezervisana za dramu francuskog reditelja Ibera Šaruela „Krvavo mleko“, koja se bavi životom tridesetogodišnjeg mlekara, Pjera, koji se nakon što otkrije da je njegovo stado zaraženo neistraženom bolešću, susreće sa raznim životnim dilemama.

Večerašnji film bavi se Ukrajinom u ratnom periodu.

„Desetogodišnji Oleg živi u istočnom delu Ukrajine – ratnoj zoni u kojoj često odjekuju protivvazdušne vatre i rakete. Ponekad su ovi zvuci daleko, a nekad zastrašujuće blizu. Iako su mnogi napustili ovo opasno područje, Oleg je ostao sa svojom bakom koja je o njemu brinula otkako mu je umrla majka. Držeći se Olegove priče, Daleki lavež pasa prikazuje kakav efekat rat ima na decu“.

Projekcija je zakazana za 19 sati.

Ulaz je besplatan.

Dodaj komentar