fbpx
Društvo

NAJMLAĐI, ALI NAJBOLJI: Zaječarski „petlići“ DRŽAVNI PRVACI u svojoj kategoriji u pružanju prve pomoći!

Ekipa „Petlića“ zaječarskog Crvenog krsta, najmlađa u svojoj kategoriji, osvojila je 1. MESTO I ZLATNU MEDALJU na ovogodišnjem državnom takmičenju u pružanju prve pomoći i realističkom prikazu povreda, stanja i oboljenja, koje je juče održano na Rudniku.

Na Državnom takmičenju ekipa Crvenog krsta Srbije svoje umeće poznavanja prve pomoći pokazalo je 15 ekipa Omladine i 15 ekipa Podmlatka Crvenog krsta iz 21 grada i opštine iz cele Srbije, a na takmičenju je nastupilo i 6 ekipa „petlića“, najmlađih volontera Crvenog krsta, koji su na ovoj manifestaciji učestvovali revijalno.

Na takmičenju se u realističkom prikazu povreda, stanja i oboljenja, predstavilo 11 ekipa iz isto toliko organizacija Crvenog krsta u gradovima i opštinama iz Srbije, a od 40 ekipa Omladine i Podmladka, u sveukupnom plasmanu zaječarski omladinci, učenici osvojili su 11. mesto, dok je u kategoriji Podmladka ekipa iz Zaječara zauzela osmu poziciju.

U realističkom prikazu povreda stanja i oboljenja podmladak zaječarskog Crvenog krsta osvojio je 270 bodova i 8. mesto.

Prvo mesto u realističkom prikazu pripalo je Crvenom krstu Savski venac, drugo Crvenom krstu Užice, dok je treće mesto osvojila ekipa Crvenog krsta iz Rume.

Pokrovitelji ovogodišnjeg takmičenja su Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Dodaj komentar