fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Društvo

Sedmi protest #1od5miliona u Zaječaru u petak od 18h na Trgu Nikole Pašića

Slika sa VI protesta - foto: Nenad Nedeljković

Sedmi po redu građanski protest “1 od 5 miliona” održaće se u petak 1. marta sa početkom od 18h na Trgu Nikole Pašića u Zaječaru.

Kako navode organizatori, građanima će se obratiti prof Dr Tamara Milenković Kerković, redovna profesorka Univerziteta u Nišu i Đorđe Vukadinović, novinar i politički analitičar.

Nakon obraćanja govornika krenuće se u protestnu šetnju a ruta šetnje je ista kao i prošlog petka.

Kolona će sa Trga krenuti ulicom Nikole Pašića, kod crkve skreće u pešački deo ulice Timočke bune do zgrade pozorišta gde će se opet skrenuti levo i uputiti do Gradske uprave, gde je predviđeno da se sedma protestna šetnja završi.


U izjavi za Zaječar Online, Đorđe Vukadinović kaže da je Zaječar nekada imao časne političare, poput Nikole Pašića, koji su vodili ovu državu a da je slika onih koji zadnjih godina vode Zaječar ustvari slika cele Srbije, podsećajući da je na poslednjim lokalnim izborima u Zaječaru Srpska napredna stranka dobila 30% glasova Zaječaraca ali je ostala na vlasti zahvaljujući prelasku Boška Ničića u njihove redove.

Znao sam da je stanje u Srbiji loše, ali sam se gostujući u nekoliko gradova kao govornik na građanskim protestima uverio da je stanje lošije nego što sam mislio.

Obišao sam različite krajeve Srbije i uverio se da od ovih gorih nema – istakao je Vukadinović.

On ističe da je zagovornik teze da se otvoreno treba razgovarati i o samoj opoziciji, ukazujući da je bilo puno grešaka i kod prethodnih vlasti ali odgovorno tvrdi da svi oni zajedno, kako je rekao i žuti i crveni i zeleni i plavi, nisu bili ni upola loši od trenutne vladajuće garniture.

U svakom žitu ima kukolja, ali u ovoj vladajućoj garnituri uopšte nema žita! – zaključio je Vukadinović.

Dodaj komentar