fbpx

Nagrađeni autori najboljih radova o pravilnoj ishrani

Preporuka:

Danas je Međunarodni dan zagrljaja

Koliko puta dnevno zagrlite dragu vam osobu? Počnite to raditi malo češće. Danas zaglite nekog, zagrljaj otklanja depresiju, loše...

Pola sata bez struje meštani Velikog Izvora

Meštani Velikog Izvora bez struje biće pola sata u utorak 21. januara. Struje neće biti od 11 i 30 do...

Sevdah Metal Band u Omladinskom centru

Zaječarski Sevdah Metal Band održaće svirku u zaječarskom Omladinskom centru, prvi put u novoj dekadi u petak, 24. januara. Prava...
- Reklama -  

Povodom obeležavanja meseca pravilne ishrane u petak, 1. novembra u svečanoj sali Zavoda za javno zdravlje “Timok“ u Zaječaru  održana je završna manifestacija. Uz prigodan program za decu, uručene su nagrade za najbolje dečje likovne i literarne radove.

Šta je to pravilna ishrana, koje su namirnice zdrave, zašto je dobro jesti voće i povrće objasnili su mališani na svojim crtežima i kroz svoje nagrađene literarne radove.

Nasmejana deca ponosna na svoj uspeh zajedno sa svojim učiteljicama i nastavnicima ispunili su svečanu salu Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru do poslednjeg mesta.

Nagrade su dodeljene autorima najboljih likovnih i literarnih radova u svojim uzrasnim kategorijama pristiglih na konkurs povodom obeležavanja meseca pravilne ishrane. Dve specijalne nagrade uručene su učenicima trćeg razreda OŠ “ Jeremija Ilić Jegor“ i „Ljubica Radosavljević Nada“. Đaci trećeg razreda OŠ “Jeremija Ilić Jegor” u Rgotini nagradu su dobili za grupni likovni rad. Podršku su im pružile učiteljice Danijela Živadinović i Ana Tomić. Učenici III-2 odeljenja OŠ „Ljubica Radosavljević-Nada“, učiteljice Helene Vučić,su nakon dodele priznanja izveli kratki performans i predstavili odeljensku knjigu ,,Dečiji školski kuvar”.

Nenad Đorđević sanitarni ekološki inženjer specijalista savetovališta za pravilnu isranu Zavoda za javno zdravlje „Timok“ mališanima je objašnjavao kako se hranimo i upozorio da uglavnom uzimamo hranu koja ima veliku energetsku ali malu nutritivnu vrednost. Na kraju je  apelovao na sve pedagoge da deci što ćešće govore o pravilnoj ishrani.

Ovogodišnji slogan meseca pravilne ishrane bio je „Pravilna ishrana – dostupna i pristupačna svima. Za svet bez gladi“.

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

„Svetosavska akademija“ 27. januara u zaječarskom pozorištu

U sali Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru u ponedeljak, 27. januara biće održana Svetosavska akademija. Početak akademije zakazan je za 19 sati,...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: