Društvo Izdvajamo

Nagrađeni autori najboljih radova o pravilnoj ishrani

Povodom obeležavanja meseca pravilne ishrane u petak, 1. novembra u svečanoj sali Zavoda za javno zdravlje “Timok“ u Zaječaru  održana je završna manifestacija. Uz prigodan program za decu, uručene su nagrade za najbolje dečje likovne i literarne radove.

Šta je to pravilna ishrana, koje su namirnice zdrave, zašto je dobro jesti voće i povrće objasnili su mališani na svojim crtežima i kroz svoje nagrađene literarne radove.

Nasmejana deca ponosna na svoj uspeh zajedno sa svojim učiteljicama i nastavnicima ispunili su svečanu salu Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru do poslednjeg mesta.

Nagrade su dodeljene autorima najboljih likovnih i literarnih radova u svojim uzrasnim kategorijama pristiglih na konkurs povodom obeležavanja meseca pravilne ishrane. Dve specijalne nagrade uručene su učenicima trćeg razreda OŠ “ Jeremija Ilić Jegor“ i „Ljubica Radosavljević Nada“. Đaci trećeg razreda OŠ “Jeremija Ilić Jegor” u Rgotini nagradu su dobili za grupni likovni rad. Podršku su im pružile učiteljice Danijela Živadinović i Ana Tomić. Učenici III-2 odeljenja OŠ „Ljubica Radosavljević-Nada“, učiteljice Helene Vučić,su nakon dodele priznanja izveli kratki performans i predstavili odeljensku knjigu ,,Dečiji školski kuvar”.

Nenad Đorđević sanitarni ekološki inženjer specijalista savetovališta za pravilnu isranu Zavoda za javno zdravlje „Timok“ mališanima je objašnjavao kako se hranimo i upozorio da uglavnom uzimamo hranu koja ima veliku energetsku ali malu nutritivnu vrednost. Na kraju je  apelovao na sve pedagoge da deci što ćešće govore o pravilnoj ishrani.

Ovogodišnji slogan meseca pravilne ishrane bio je „Pravilna ishrana – dostupna i pristupačna svima. Za svet bez gladi“.

Dodaj komentar