fbpx
Kultura

Nagrada “Zoran Radmilović” za najbolju ulogu Branislavu Trifunoviću

branislav trifunović
foto: radiomagnum.rs

U Zaječaru se danas završavaju 24. Dani Zorana Radmilovića, pozorišni festival na kojem je od 24. oktobra izvedeno deset predstava iz Srbije i regiona, u selekciji Saše Latinovića.

Žiri koji su činili Tihomir Arsić, glumac, Nada Torlak, profesor Univerziteta „Džon Nezbit“ katedre za kulturu i medije i Željko Jovanović, pozorišni kritičar i umetnički direktor pozorišta na Terazijama, na sednici koja je održana juče, 2. novembra odlučio je da bronzana statueta, nagrada „Zoran Radmilović“ za najbolju ulogu bude dodeljena Branislavu Trifunoviću, za ulogu Vojvode u komadu “Strujosek” Ateljea 212 u režiji Aleksandra Švabića.

Nagrada „Krstomir Milovanović“ za vizuelni identitet dodeljena je predstavi „Pop Ćira i pop Spira“ Malog pozorišta „Duško Radović“ iz Beograda.

Nagrada publike za najbolju predstavu na festivalu pripala komadu „Tri klase i gospođa Nušić“ Vladimira Đurđevića Beogradskog dramskog pozorišta, a u režiji Milice Kralj.

Večeras će u čast nagrađenih zaječarski teatar izvesti „Malog princa“, dramatizaciju teksta Antoana de Sent Egziperija u režiji Saše Latinovića.

Izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar