fbpx

Nagrada za predstavu „Žene iz Troje“

Preporuka:

Odbojka: Zaječarke za vikend igraju derbi u Leskovcu

U okviru 12. kola odbojkaške Druge lige "Istok" za žene, OK Zaječar gostuje drugoplasiranoj ekipi Leskovca. Zaječarke su odlično otvorile...

Od početka godine broj saobraćajnih nezgoda povećan za 16 %

Saobraćajni policajci do 23. februara na srpskim putevima sprovešće pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju. Policajci će kontrolisati brzinu kretanja...

FOTO DANA: Ćirilica, latinica ili tipografija?!

U susret 42. Međunarodnom sajmu turizma i aktivnog odmora koji se u Beogradu održava od 20. do 23. februara...
- Reklama -

Predstava „Žene iz Troje“ Euripida, u režiji Nebojše Bradića, okitila se prvim festivalskim priznanjem. Predstava, u kojoj pored ostalih igraju i zaječarski glumci, dobila je specijalnu nagradu za scenski govor.

Glumačkom ansamblu Narodnog pozorišta Priština i Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“ iz Zaječara pripala je specijalne nagrada za scenski govor. Nagrada je dodeljena na 6. pozorišnom festivalu „Novi tvrđava teatar“ u Čortanovcima.

FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“ Zaječar

U konkurenciji za nagrade bilo je pet predstava po izboru Vide Ognjenović, a nagrada za najbolju predstavu Festivala dodeljena je predstavi „Kavkaski krug kredom“ Bertolda Brehta, u režiji Paola Mađelija, u izvođenju Drame Narodnog pozorišta Sarajevo i Festivala MESS.

Predstavom “Žene iz Troje” večeras će biti otvoren šesti pozorišni festival “Teatar u tvrđavi” u Smederevu, koji se održava od 10. do 14. jula i koji je revijalnog karaktera.

Glumačku ekipu predstave „Žene iz Troje“ čine: Ivana Kovačević, Ana Bretšnajder, Milena Jakšić, Isidora Građanin, Igor Damnjanović, Nebojša Đorđević, Miloš Đuričić, Miloš Tanasković, Irena Stanković, Viktorija Arsić, Jelena Orlović, Tamara Tomanović, Olivera Bacić i Katarina Jeličić.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: