Izdvajamo Kultura

Nagrada za predstavu “Žene iz Troje”

FOTO: NPTK CK "Zoran Radmilović" Zaječar

Predstava “Žene iz Troje” Euripida, u režiji Nebojše Bradića, okitila se prvim festivalskim priznanjem. Predstava, u kojoj pored ostalih igraju i zaječarski glumci, dobila je specijalnu nagradu za scenski govor.

Glumačkom ansamblu Narodnog pozorišta Priština i Narodnog pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović” iz Zaječara pripala je specijalne nagrada za scenski govor. Nagrada je dodeljena na 6. pozorišnom festivalu “Novi tvrđava teatar” u Čortanovcima.

FOTO: NPTK CK “Zoran Radmilović” Zaječar

U konkurenciji za nagrade bilo je pet predstava po izboru Vide Ognjenović, a nagrada za najbolju predstavu Festivala dodeljena je predstavi “Kavkaski krug kredom” Bertolda Brehta, u režiji Paola Mađelija, u izvođenju Drame Narodnog pozorišta Sarajevo i Festivala MESS.

Predstavom “Žene iz Troje” večeras će biti otvoren šesti pozorišni festival “Teatar u tvrđavi” u Smederevu, koji se održava od 10. do 14. jula i koji je revijalnog karaktera.

Glumačku ekipu predstave “Žene iz Troje” čine: Ivana Kovačević, Ana Bretšnajder, Milena Jakšić, Isidora Građanin, Igor Damnjanović, Nebojša Đorđević, Miloš Đuričić, Miloš Tanasković, Irena Stanković, Viktorija Arsić, Jelena Orlović, Tamara Tomanović, Olivera Bacić i Katarina Jeličić.

Dodaj komentar