Prva ovogodišnja stočna pijaca održana je 15. maja u sklopu prolećnog vašarišta, iznad robno-zabavnog dela vašara na zaječarskoj Kraljevici.

Ponuda i potražnja na pijaci, kažu, odražavala je i trenutna kretanja cena stoke na tržištu, ali i kupovnu moć samih Zaječaraca.

Tako su se na stočnoj pijaci mogli naći jaganjci za oko 6000 dinara, sa jarićima i za 7000, ovnovi u zavisnosti od težine od 5 do 7 hiljada dinara.

Cena prasića po kilogramu kretala se od 260 do 300 dinara, a tovljenika od 160 do 200 dinara žive vage.

Na pijaci su se mogli kupiti i konji, ali i koze čija se cena kretala od 120 do 150 dinara  po kilogramu.

Za vredne domaćice i domaćine u ponudi je bilo i šporeta na drva, tanjitača i roštilja, ali i tradicionalnog „kubeta“ bez koga se ne može spremiti kvalitetan džem i ajvar i koji se mogao nabaviti za svega par hiljada dinara.

Zakup prodajnog prostora za krupnu stoku (krave, konji, telad, junad) je 150 dinara po komadu, dok je za sitnu stoku bio 80 dinara, a prodavci se nadaju da će za ih za letnji vašar vreme poslužiti, a kiša zaobići, te da će i prihodi od prodaje, pa i sama potražnja biti mnogo bolja.

2 KOMENTARA

  1. Poštovane kolege, kada sledeći put budete preuzimali vest sa našeg portala (zajedno sa reklamnim oglasima) ljubazno Vas molimo da navedete makar izvor na kraju teksta, a ne da isti potpisujete kao Vaših ruku delo!

    Srdačan pozdrav!

    Redakcija portala “Zaječar online”

POSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here