Kultura

MUZIČKA ŠKOLA: Koncert gudačkog kvarteta „Anime“ i pijanistkinje Tee Andrijić

U sali Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru u ponedeljak, 23. januara celovečernji koncert održaće pijanistkinja Tea Andrijić i gudački kvartet Anime.

Na programu su dela Gustava Malera i Johanesa Bramsa, a početak koncerta zakazan je za 20 sati.

Gudački kvartet Anime čine violinistkinje Dušica Mladenović i Mina Mladenović, violinistkinja Marina Popović i violončelistkinja Teodora Nikolić.

Inače, sastav postoji od februara 2013. godine i izvodi dela klasične muzike. Prvi zajednički nastup imale su na koncertu povodom svečanog otvaranja takmičenja „Mladi virtuoz“ u MŠ „Petar Konjović“ u Beogradu. 2014. godinu je obeležio niz celovečernjih koncerata po gradovima Srbije, u Beogradu, Zaječaru, Čačku.

Tea Andrijić rođena je u Beogradu. Završila je Osnovnu i SMŠ Mokranjac u klasama prof. Tijane Dimitrijević i prof. Esme Musić. Diplomirala je na FMU u Beogradu (2009) u klasi prof. Ninoslava Živkovića na Odseku za klavir.

Dobitnica je prve nagrade i stipendije na takmičenju polaznika letnjeg kursa (Rajhnau, Austrija, 2007). Na violinističkom takmičenju Jaroslav Kocian u Češkoj je dobila priznanje za najbolju klavirsku pratnju takmičara kao i na takmičenju Bravo u Belgiji (2013). Pohađala je majstorske kurseve renomiranih profesora i pijanista, kao što su Jeno Jando, Vlad Stanculesa, Jean Francois Antonioli, Aleksandar Madžar, Aleksandar Serdar i Boris Kraljević. Nastupala je kao kamerni i solo muzičar u zemlji, kao i u Makedoniji, Sloveniji, BiH, Nemačkoj, Austriji, Češkoj i Italiji. Zaposlena je u Školi za muzičke talente u Ćupriji kao korepetitor.

Dodaj komentar