Društvo

MUP: U prva četiri dana kontrole vozača električnih trotineta otkriveno 87 prekršaja

foto: pixabay.com

Čak 87 prekršaja u prva četiri dana kontrole!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Uprave saobraćajne policije, u prva četiri dana kontrole vozača električnih trotineta u Srbiji otkrili su ukupno 87 prekršaja.

Od navedenog broja vozača, 34 nije nosilo zaštitnu biciklističku kacigu. 30 vozača nije imalo identifikacionu nalepnicu na električnom trotinetu. Takođe, 18 vozača električnih trotineta nije nosilo reflektujući prsluk na putu. Dvoje je prevozilo druga lica navedenim vozilom, dok se dvoje vozača kretalo putem iako je bila dostupna biciklistička staza.

Prekršajna prijava podneta je i protiv vozača električnog trotineta koji je upravljao sa 0,66 promila alkohola u organizmu.

Od ukupnog broja prekršaja, najveći broj učinjen je na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd (23), zatim u Jagodini (10), u Valjevu (8), u Subotici i Šapcu po šest vozača, dok je u Novom Sadu, Požarevcu i Smederevu po pet vozača električnih trotineta učinilo prekršaj.

Po četiri vozača učinili su prekršaje na teritoriji Policijske uprave u Kikindi i Novom Pazaru, po tri vozača na teritoriji PU Vranje i Sremska Mitrovica. Po dvoje vozača učinili su prekršaje u Kragujevcu i Pirotu, a jedan vozač na teritoriji Policijske uprave u Kruševcu.

Podsećamo, u saobraćaju mogu učestvovati isključivo električni trotineti koji imaju postavljenu identifikacionu nalepnicu. Vozači ovih vozila moraju da nose na glavi zakopčanu zaštitnu biciklističku kacigu.

Pripadnici saobraćajne policije apeluju na roditelje da ne omogućavaju deci mlađoj od 14 godina da upravljaju lakim električnim vozilom.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar