Sport

Mladi zaječarski karatisti uspešni na turniru u Sokobanji

foto: radiomagnum.rs

Proteklog vikenda u Sokobanji održan je karate turnir pod nazivom „Sokobanja 2016“.

Turnir je održan u sportskoj sali srednje škole „Branislav Njušić“ u Sokobanji u organizaciji Karate kluba „Ozren – Sokotop“, a povodom 50 godina karatea u Sokobanji.

Na turniru je učestvovalo oko 200 takmičara, dok je Gradski karate klub „Zaječar“ nastupio sa 20 karatista. Osvojili su ukupno 18 medalja, tri zlatne, sedam srebrne i osam bronzane.
Takodje, Gradski karate klub „Zaječar“ proglašen je za najmasovniju ekipu turnira, kome je pripao i veliki pehar, a treneru Miroslavu Mići Radojkoviću, predsedniku Udruženja karate klubova Timočke krajine i plaketa i zahvalnica za pruženu pomoć u unapređenju kluba i razvoju karate sporta.

Prvo mesto u katama osvojili su Boris Ilić i Andrija Milenković (žuti pojas), dok je drugo mesto pripalo je Filipu Petroviću (plavi pojas), Lei Katić (zeleni pojas) i Andreju Uroševiću (narandžasti pojas). U katama treće mesto izborili su Stefan Đoševski, Ognjen Đoševski, Miša Grujić (beli pojas), Željko Janković (zeleni pojas), Andrej Urošević (narandžasti pojas) i Stefan Kenfelja (crni pojas).

U discipllini kumite najbolja je bila Ana-Marija Đorđević (plavi pojas), dok su treće mesto u ovoj disciplini osvojili Nemanja Nikolić (braon pojas), kao i Lazar Vasilov i Vladimir Đorđević (plavi pojas).
Kata tim u sastavu Vladimir Đorđević, Ana Marija Đorđević i Lazar Vasilov na održanom turniru u Sokobanji osvojio je drugo mesto.

Zaječarski karatisti već narednog vikenda nastavljaju svoje takmičenje, kada će, u saradnji sa Karate sekcijom Zvezdan, organizovati sedmi Vidovdanski karate turnir, pod nazivom „Zvezdan 2016“. Turnir će biti održan u subotu, 25. juna, u sali Doma kulture u Zvezdanu, a početak je zakazan za 11 sati.

Izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar