Kultura

Ministarstvo kulture i informisanja odoborilo je sredstva zaječarskom pozorištu za realizaciju projekata

Ministarstvo kulture i informisanja odobrilo je sredstva Gradu Zaječaru za sufinansiranje projekta „Metamorfoza“ kojim je predviđena sanacija i adaptacija zgrade zaječarskog teatra, a takođe, odobrena su i sredstva za 36. Festival mladih pesnika “Dani poezije“.

U okviru konkursa „Gradovi u fokusu“, Ministarstvo kulture i informisanja odobrilo je sredstva Gradu Zaječaru u iznosu od 8.500.000,00 dinara za sufinansiranje projekta „Metamorfoza“ kojim je predviđena sanacija i adaptacija zgrade Narodnog pozorišta Timočke Krajine – Centra za kulturu „Zoran Radmilović“. Konkurs je raspisan radi podsticanja lokalnog razvoja kroz podršku godišnjih programa kulturnih aktivnosti na teritoriji odabranih jedinica lokalne samouprave u Srbiji.

Takođe, u okviru konkursa za sufinansiranje projekata u oblasti književnosti – manifestacije i nagrade u 2021.godini, Ministarstvo kulture i informisanja odoborilo je Ustanovi Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović” sredstva u iznosu od 150.000,00 dinara za 36. Festival mladih pesnika “Dani poezije“.

Rezultati konkursa za sufinansiranje projekata u oblasti pozorišne umestnosti, među kojima je Festival “Dani Zorana Radmilovića”, još uvek se očekuju.

Izvor: NPTK CK „Zoran Radmilović“ Zaječar

Dodaj komentar