fbpx
Društvo Timočka krajina

MINISTAR STEFANOVIĆ POSETIO BOR: Dobri rezultati policije u Zaječaru i Boru, smanjen broj krivičnih dela i povećan procenat njihovog rasvetljavanja

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je poslednjeg dana 2018. godine u Boru sa načelnicima policijskih uprava Bor i Zaječar, kao i predstavnicima granične policije i Sektora za vanredne situacije, o trenutnoj bezbednosnoj situaciji u ovom delu Srbije.

Na radnom doručku ministar je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima u policijskim upravama Bor i Zaječar gde je, kako je istakao, smanjen broj izvršenih krivičnih dela, a ujedno je i povećan procenat njihovog rasvetljavanja.

„Drago mi je da vidim da postoji jasna opredeljenost policije da se u potpunosti stane na put svakom obliku kriminala i da se građani u Boru i Zaječaru mogu osloniti na policijske službenike.

Nastavićemo da ulažemo u treninge i obuke kako bi bili još efikasniji u zaštiti građana u narednom periodu“ istakao je ministar Stefanović.

Ministar se osvrnuo i na dosadašnje opremanje policije, ali je najavio i nova ulaganja u narednom periodu kako bi uslovi rada policijskih službenika bili još bolji.

„Mimo novih vozila i uniformi koja ste dobili, od 1. januara će svim zaposlenima u MUP-u biti veće plate, a uveliko radimo i na projektu stanogradnje za pripadnike bezbednosnih službi koji će, po daleko povoljnijim uslovima od tržišnih, moći da kupe stanove.

Takođe, započećemo i renoviranje onih policijskih stanica koje su trenutno u najlošijem stanju“ naglasio je Stefanović.

FOTO: MUP

Sastanku sa ministrom Stefanovićem prisustvovali su, sa svojim saradnicima, načelnih Policijske uprave Bor Branislav Stojadinović, načelnica Policijske uprave Zaječar Sanja Dimitrijević, načelnik Regionalnog centra granične policije prema Bugarskoj Nenad Vučić, kao i načelnici odeljenja za vanredne situacije u Boru i Zaječaru Miodrag Marković i Branislav Matić.

FOTO: MUP

Oni su se zahvalili ministru na dosadašnjim ulaganjima jer, kako su rekli, policija i vatrogasno-spasilačke jedinice posle mnogo godina mogu da se pohvale novom opremom koja im značajno olakšava rad na terenu.

Ministar Stefanović ujedno je čestitao novogodišnje i božićne praznike svim policijskim službenicima koji slave, poželevši im pre svega da budu zdravi i da imaju što manje bezbednosnih izazova.

1 komentar

Dodaj komentar