Politika

Miloš Stojadinović: Za vrtiće NEMA PARA ali ima 5 MILIONA za kuma Boška Ničića! (VIDEO)

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Miloš Stojadinović, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke i odbornik Koalicije „Pobeda za naš grad – Dr Nenad Ristović“ oštro je kritikovao predlog trećeg dopunskog budžeta grada Zaječara i odluku da se kao prioritet odredi završetak radova na gradskom stadionu!

Ko je odgovoran za stadion, ko je ugovorio te poslove? upitao je Stojadinović, a u nastavku izlaganja dao i odgovor:

Pa gradonačelnik Boško Ničić! Njegov kum je izgrađivao stadion, njegov kum je izgrađivao pijacu, njegov kum je izgrađivao halu sportova u Kotlujevcu! Sve ono što je sporno u gradu Zaječaru radio je kum Boška Ničića ili firma Kolubara i sad joj ponovo dajemo 5 miliona! – istakao je Stojadinović.

Ne želim da se bavim demagogijom, ali činjenično stanje u zaječarskim vrtićima je da deca nemaju bojice, nemaju flomastere, nema čak ni papira za pisanje! Vaspitačice nas mole da donesemo ISKRIŠĆENE PAPIRE da bi deca imala na čemu da pišu i crtaju!

Kada ćemo dobiti finasijski izveštaj Gitarijade i ugovore koje je sklapao „CEKIT“ – upitao je Stojadinović!

Shvatite već jednom da nemate više prava da pričate ona vlast – ova vlast, vi ste svi sada Srpska napredna stranka!

Miloš Stojadinović je optuižio vlast Srpske napredne stranke predvođenu gradonačelnikom Boškom Ničićem da ima SRAMAN ODNOS prema medijima i da se tu radi o čistom REVANŠIZMU!

Samo da vas podsetim, u prethodnom mandatu Boška Ničića, od 2008 do 2012 godine, za medije se izdvajalo 30 miliona dinara svake godine, dakle dok je medije u gradu držao Saša Mirković, drugar Boška Ničića, za medije je tada bilo para! napomenuo je Stojadinović.

Postavlja se pitanje zašto su sada mediji manje važni nego prethodnih nekoliko godina, i da li to smanjenje sredstava ima veze sa kritikama koje su mediji prethodnih dana uputili na račun gradske vlasti?

Šta su to mediji strašno uradili u poslednje vreme? – upitao je Stojadinović.

Postavili su pitanje da li je gradu koji ima 2,2 milijarde dinara duga potrebno u ovom trenutku raskopavanje ulice Nikole Pašića i ponovno asfaltiranje. Pitali su da li je normalno da sredstva predviđena za letnje održavanje puteva odu na sređivanje Popove plaže, da li je to nenamensko trošenje novca? Tražili su finansijski izveštaj Gitarijade i ugovore koje je CEKIT sklopio u vezi toga…

Ja mislim da mediji imaju prava da pitaju sve ono što se tiče građana Zaječara! – istakao je Stojadinović.

Bez obzira kakvo je moje mišljenje o medijima u Zaječaru, moram da vas podsetim, da je preporuka Vlade Srbije da se za informisanje iz budžeta grada godišnje mora izdvojiti oko 2% novca, što bi sa našim nerealnim budžetom trebalo da iznosi 46 MILIONA DINARA.
S obzirom da smo nebrojeno puta ukazivali na to da je budžet nerealan, i da ne bi smeo da bude veći od milijardu i 300 miliona dinara, realna cifra za medije na godišnjem nivou trebalo bi da bude oko 26 MILIONA DINARA a kako vidimo u obrazloženju vi planirate da na konkursu dodelite samo 2,7 miliona – dodao je Stojadinović i ponovio da smatra da se tu radi o čistom revanšizmu!

Pogledajte celo izlaganje odbornika Miloša Stojadinovća:


POGLEDAJTE U POSEBNIM VESTIMA, ŠTA SE SVE DEŠAVALO NA SEDNICI SKUPŠTINE GRADA I KAKO JE TEKLA RASPRAVA O TREĆEM DOPUNSKOM BUDŽETU:

Nenad Ristović poručio Zankovu: I Saša Mirković se tako ponašao pa vidite kako je završio! (VIDEO)

Miša Stanojlović: Zaječarska PRELET KOALICIJA zanemaruje mlade, trudnice, decu i socijalno ugrožene! (VIDEO)

Boban Pogarčić: Rebalansom budžeta nema para za prostorni plan, bez toga nema ni industrijske zone, nema ni investicija a ni novih radnih mesta! (VIDEO)

Vujadin Milošević: Opozicija se bavi samo DEMAGOGIJOM! (VIDEO)

Miloš Stojadinović: Za vrtiće NEMA PARA ali ima 5 MILIONA za kuma Boška Ničića! (VIDEO)

Marina Milić: Opozicija pravi CIRKUS od govornice! Pozivam ih da učestvuju u izradi budžeta za sledeću godinu! (VIDEO)


2 komentara

  • u pravu si…nisam za tebe ali ovboga puta sve sto si rekao bio si u pravu..ovi stvarno preterase sve..i pokradoše..mozete li nekako da im stanete na put? ovo je strasno..lopovluk i dalje..pa boško-saša..ima tu neka veza..nije to tek tako..crna magija

Dodaj komentar