Društvo

MESEC FRANKOFONIJE: Zaječarski učenici predstavili francusku kulturu, umetnost… (VIDEO)

Atlas Servis - 24h pomoć na putu

Osnovci zaječarskih škola Ljuba Nešić i Ljubica Radosavljević Nada u mesecu Frankofonije iskazali su bliskost prema jeziku i kulturi najveće zemlje Evropske unije, Francuske.

Oni su kroz priredbu pod nazivom „Ja volim francuski“ uz pomoć nastavnice Tatjane Paunković na francuskom i srpskom jeziku multidisciplinarno predstavili francusku kulturu, umetnost i najznačajnija turistička područja poput Pariza, Strazbura, Avinjona, Marseja i drugih….

„Francuski jezik sem engleskog se govori na svim kontinentima, dakle na celoj planeti. Ta jedna velika porodica zemalja je pre 16, 17 godina odlučila da napravi svoj dan. Imaju i zastavu u pet boja i svaka boja predstavlja jedan kontinent“, kazala je Tatjana Paunković, nastavnica francuskog jezika.

Frankofonija označava zajednicu ljudi i država koje koriste francuski jezik. Nju čini 49 zemalja članica, pridružene i zemlje promatrači među kojima je i Srbija. I zajedno sa ostalim organizacijama poput UNESCa, frankofonija radi na razvijanju lingvistike i kulture u eri globalizma.

Pogledajte prilog „Online televizije“:

Dodaj komentar