Društvo Izdvajamo

Mala matura se pomera za jedan dan, biće održana 18, 19. i 20. juna

Mala matura u poslednjem trenutku pomerena za jedan dan!

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je da će završni ispit (mala matura) u osnovnim školama biti pomeren za jedan dan.

Ispiti će biti održani 18, 19. i 20. juna. Matura je pomerena na osnovu zaključka Vlade Srbije da 17. jun, drugi dan Kurban bajrama, bude neradni dan za pripadnike Islamske zajednice u Srbiji.

Ministarka je za Tanjug rekla da će se ispit održati po redosledu kao što je i planirano, i da će prvog dana, 18. juna, učenici polagati test iz srpskog odnosno maternjeg jezika. Drugog dana svršeni osmaci polažu matematiku i trećeg izabrani predmet.

Najviše osmaka za izabrani predmet odlučilo se za geografiju.

“Takođe ćemo pomeriti po jedan dan i objavljivanje rezultata, pa će 22. juna biti preliminarni rezultati. Konačni rezultati i rasporedi gde su se deca upisala biće objavljeni 25. juna”, istakla je Đukić Dejanović.

Ona je navela da će objavljivanje konačnih rezultata raspodele po srednjim školama i obrazovnim profilima biti 2. jula.

Đukić Dejanović je napomenula da će ponedeljak, 17. jun biti samo još jedan dan pripreme i relaksacije za đake pre testa. Tom prilikom je svoj deci, roditeljima, kao i nastavnicima još jednom poželela mnogo uspeha i sreće u danima polaganjima ispita.

U ime Ministarstva prosvete, ona je čestitala praznik islamskim vernicima.

ZaječarOnline/Tanjug/O.B.

Dodaj komentar