Sport

Kup gradova i Prvenstvo Srbije u krosu 31. oktobra u Zaječaru

Sastankom u Gradskoj upravi u Zaječaru počele su pripreme za predstojeći Kros RTS-a, koji se ove godine održava pod imenom Kup gradova, a koji je po rasporedu na programu 31. oktobra u gradu na Timoku.

Prisustni su bili predstavnici Školske uprave, Zdravstvenog centra Zaječar, gradskih javnih preduzeća, Pozorišta-Centra za kulturu, Crvenog krsta i Komunalne policije, kojima su predočeni zadaci i obaveze, kako bi sve bilo spremno za početak takmičenja.

Sastanak je otvorio Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika Zaječara, koji je istakao da se Zaječar nebrojeno puta pokazao kao odličan domaćin i organizator, a kao višestruki pobednik ovog najmasovnijeg sportskog takmičenja na Balkanu, ima i obavezu više da sve protekne u najboljem redu.

“Spremamo se kao da će Kros biti održan, tako se ponašamo dok nadležni organi ne donesu drugačiju odluku”, naglasio je Stanković.

Igor Božinović, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara, dodao je da će sastanak Školske uprave sa direktorima zaječarskih škola biti održan do kraja nedelje.

“Sve mere će biti preduzete kako bi se takmičenje sprovelo na najbolji mogući način i po uputstvima kako republičkog, tako i gradskog štaba za vanredne situacije. Svim takmičarima biće merena temperatura pre početka trke, biće prisutna kao i svake godine ekipa Hitne pomoći sa beskontaktnim toplomerima. Imamo i ograničenje od maksimalno 20 učesnika po trci, od čega će sedam biti iz drugih gradova Srbije, tako da ćemo ove godine uključiti samo gradske škole”, poručio je Božinović.

Novina je da će 31. oktobra Zaječar biti domaćin i Prvenstva Srbije u Krosu, pa su i obaveze organizatora veće, ali će to, složili su se svi, biti rešeno kroz već uhodanu dugogodišnju organizaciju.

izvor: glassporta.rs

Dodaj komentar