fbpx

KOTLUJEVAC U DIMU! – Naprednjaci palili korov iako zakon to strogo zabranjuje (FOTO!)

Preporuka:

Za danas zakazana sednica Skupštine po hitnom postupku

U cilju obezbeđivanja uslova za neometano funkcionisanje Mesne zajednice Vratarnica i Centra za socijalni rad, u Zaječaru je za...

Takmičenje klavirista u zaječarskoj Muzičkoj školi: Prijavljivanje u toku!

Redovni i vanredni učenici osnovnih muzičkih škola iz Timočke krajine imaće priliku da iskažu svoje umeće na tradicionalnom takmičenju...

Provera stanja vodomera i korekcija zaduženja za meštane Velikog Izvora

Višegodišnja dugovanja pojedinih zaječarskih Mesnih zajednica za vodu premašila su milionske cifre. Zbog toga je meštanima Velikog Izvora, Vratarnice...
- Reklama -

Mnoge stanovnike zaječarskog naselja Kotlujevac u subotu prepodne uznemirio je miris paljevine i veliki oblak dima koji se nadvio iznad naselja i ispunio njihove domove.

dim iznad kotlujevca
foto: facebook / printscreen

Mnogi su pomislili da je u pitanju neki neodgovorni pojedinac koji pali suvu travu, ali da stvar bude gora, radi se o unapred planiranoj radnoj akciji na uređenju prostora oko Osnovne škole Hajduk Veljko, u organizaciji 5. Mesnog odbora Srpske napredne stranke a uz podršku Povereništva SNS Zaječar.

„Pomalo smo, u svakodnevici, zaboravili na neke osnovne ljudske vrednosti, poput čovekoljublja, druželjubivosti i negovanja dobrih komšijskih odnosa. Pomalo smo zaboravili i na rad za zajednicu, ali i u širem društvenom smislu“, rekao je tokom akcije Vladan Paunović, poverenik Srpske napredne stranke u Zaječaru.

vladan paunovic
foto: radio magnum

„Okupili smo se danas zajedno sa članovima 5. Mesnog odbora Srpske napredne stranke, Udruženjem penzionera i gradjanima u dvorištu škole Hajduk Veljko. Očišćeno je kompletno dvorište i ovo pokazuje da zajedno možemo da napravimo jedno dobro delo, kako bi naša deca od 1. septembra mogla bezbrižno da se igraju u školskom dvorištu“, dodao je Paunović.

uredjenje oko škole
foto: radio magnum

Prostor oko škole bio je dosta zapušten i zaista je bilo krajnje vreme da se trava pokosi i prostor koliko toliko uredi, ali postavlja se opravdano pitanje da li gradske službe i lokalna javna preduzeću funkcionišu na očekivanom nivou kad je osnovno održavanje prostora oko jedne škole prepušteno na „milost“ partijskim aktivistima i to partije koja je već 3 godine na vlasti u Zaječaru!

trava oko škole hajduk veljko
foto: facebook / printscreen

Kako kažu organizatori, akcija je počela od ranih jutarnjih sati. Počišćeno je celo dvorište, pokošena trava i uklonjeno smeće i suvo granje.

paljenje korova kotlujevac
foto: facebook / printscreen

Nažalost, veći deo korova i suvog granja nije uklonjen već je na licu mesta spaljen iako je to po zakonu strogo zabranjeno.

paljenje korova kotlujevac
foto: radio magnum

Svedoci smo čestih apela putem medija da se strnjišta, korov i suve grane nikako ne pale na njivama ili livadama, jer je to vrlo štetno a može biti i vrlo opasno kako po ljude tako i po objekte u okolini, jer može doći do nekontrolisanog širenja vatre.

Kako bi se izborila protiv ove pojave država je propisala vrlo visoke kazne, tako da je za ovaj prekršaj predviđena novčana kazna od 100.000 do 1.000.000 dinara za privredno društvo, odnosno preduzeće ili drugo pravno lice, dok je za odgovorno lice u pravnom licu kao i za fizičko lice predviđena novčana kazna od 5.000 do 50.000 dinara.

Akcija je „uspela“, prostor je uređen ali u pravnoj državi niko ne sme biti iznad zakona, pa tako ni partija ili pojedinci na vlasti, a da li će neko biti odgovoran u ovom slučaju, ostaje nam da vidimo…

1 KOMENTAR

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: