Hronika Timočka krajina

Knjaževac: Vozač “forda” pijan sleteo sa puta

devojka poginula

Knjaževac: Četrdesetosmogodišnjak pijan, krećući se neprilagođenom brzinom sleteo sa puta!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, PU Knjaževac, zadržali su četrdesetsedmogodišnjeg vozača „forda“ koji je vozeći sa 1,59 promila alkohola u organizmu i, kako se sumnja, neprilagođenom brzinom, sleteo sa puta.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi niko nije povređen, a protiv vozača će biti podneta odgovarajuća prekršajna prijava.

U petak je do slične saobraćajne nezgode došlo i u Boru, kada je, takođe u alkoholisanom stanju, šezdesetčetvorogodišnji vozač prešao u suprotnu traku i izazvao sudar.

Više o tome čitajte ovde.

Kako pijani vozači povećavaju rizik u saobraćajnim nezgodama?

Vozači koji su pod dejstvom alkohola imaju mnogo veći rizik od učešća u saobraćajnim nezgodama od vozača koji nisu konzumirali alkohol. Ovaj rizik ubrzano raste sa porastom koncentracije alkohola u krvi. Alkohol je jedan od najčešće evidentiranih faktora nastanka saobraćajnih nezgoda sa poginulim i povređenim licima.

Istraživanja pokazuju da je u Srbiji kod oko 15% nastradalih vozača (kod skoro svakog sedmog) prisutan alkohol u krvi. Uporednom analizom dostupnih podataka, dolazi se do zaključka da vozači koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola imaju preko dvadeset puta veći rizik da smrtno stradaju ili zadobiju povrede u poređenju sa treznim vozačima. Najviše saobraćajnih nezgoda u kojima je alkohol prisutan kao uticajni faktor nastanka saobraćajnih nezgoda, dogodi se vikendom. Naročito u večernjim i noćnim satima.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar