Servisne informacije

Kišovit petak kao najava za tmuran vikend, temperatura ispod 10 stepeni

FOTO: zajecaronline.com

Pretežno oblačno i vetrovito, mestimično s kišom i pljuskovima, koji posle podne mogu biti praćeni i grmljavinom, a lokalno će biti i obilniji, samo će se ujutro i pre podne na jugozapadu, jugu i jugoisotku zadržati uglavnom suvo. Vetar slab i umeren, u košavskom području i na planinama i jak, južni i jugoistočni, na jugu Banata povremeno sa olujnim udarima. Pre podne na severozapadu, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima vetar će biti u skretanju na umeren i jak severozapadni, ponegde i sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od 2 do 10 stepeni, a najviša od 10 do 15 stepeni.

U Zaječaru oblačno i kišovito. Temperatura od 3, maksimalno do 9 stepeni. Tokom celog dana, smenjivaće se slabija i jaka kiša, vetar umeren, do 20 km/h.

I za vikend kiša, temperatura ispod 10 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Relativno nepovolјne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima, kao i srčanim i psihičkim bolesnicima. Reumatski bolovi i nesanica su očekivani kao meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija.

Dodaj komentar