Društvo Izdvajamo

Jovići iz Zaječara vatrogasci kroz generacije

Ministar Stefanović razmenio utiske sa penzionisanim i aktivnim vatrogascima, članovima porodice Jović / FOTO: MUP

Porodica Jović iz Zaječara generacijama unazad bira samo jedan poziv – da budu vatrogasci i tako spašavaju živote i imovinu svojih sugrađana. Joviće, kod kojih poziv vatrogasca polako prerasta u tradiciju, posetio je i ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Vlade srbije Ministar stefanović prilikom nedavnog boravka u Zaječaru.

Postoji jedna izreka, da su svi ljudi bili jednaki, a onda su neki od njih postali vatrogasci… upravo ovom požrtvovanom pozivu već decenijama unazad život su posvetili muškarci porodice jović iz Zaječara.

Oni kroz generacije zanimanje nasleđuju od svojih predaka, pa je tako prvi među njima Dragan Jović od 1980. do 2006. godine svoj radni vek proveo obavljajući poslove vatrogasca-spasioca. On se nakon penzionisanja se priključio Dobrovoljnom vatrogasnom društvu u Sokobanji, čiji je danas predsednik.

I njegov sin Vladimir krenuo je očevim stopama i od 2008. godine je vatrogasac-spasilac u Sokobanji, čija jedinica je upravo u sastavu zaječarskog bataljona, i koji važi za požrtvovanog i odličnog kolegu i tokom intervencija, ali i mimo dužnosti.

FOTO: mup.gov.rs

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova prilikom posete Zaječaru i otvaranja novog Vatrogasnog doma razmenio je utiske sa penzionisanim i aktivnim vatrogascima, sinom i ocem Draganom i Vladimirom Jovićem.

Prilikom susreta su razgovarali o prvoj novoizgrađenoj stanici posle gotovo četiri decenije u Srbiji, kao i poboljšanju uslova rada vatrogasaca-spasilaca.

FOTO: mup.gov.rs

Čak je i osmogodišnji Viktor, Vladimirov sin, otkrio ministru da i on želi da radi u MUP-u kad poraste, ali ne kao vatrogasac, već specijalac.

Dodaj komentar