fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Društvo Izdvajamo

Još jedan Zaječarac oboleo od korone, grad raspisao tender za kupovinu laboratorije za PCR testiranje

ILUSTRACIJA

Danas su pristigli rezultati za, samo, sedmoro PCR testiranih građana Zaječara od kojih je jedna (1) osoba, muškog pola, starosti 66 godina, covid-19 pozitivna.

Očekuju se rezultati za još 67 ranije testiranih građana kao i za 52 danas poslata testa na analizu u referentne laboratorije.

Zaključak najužeg rukovodstva ŠVS, u konsultaciji sa epidemiološkim stručnjacima, je da nema nimalo mesta opuštanju, bez obzira na brojke, i da poseban rizik predstavlja uočeno nepoštovanje mera u baštama i među osobljem kafića, na javnim i divljim kupalištima, kao i noćno okupljanje, posebno mlađe populacije po javnim parkovima i izletištima. Ovakvo ponašanje će sigurno rezultirati povećanjem broja inficiranih osoba. Takođe je zaključeno da se mora pojačati higijena, dezinfekcija i zaštitne mere, među prodavcima i kupcima, na zelenim pijacama, a ako apeli ne urode plodom iste privremeno zatvoriti”, napisao je na svom fejsbuk profilu gradonačelnik Boško Ničić.

Danas je grad Zaječar, na osnovu saglasnosti lokalnih samouprava iz okruga koje pokriva ZZJZ “Zaječar”, raspisao tender za kupovinu laboratorije za PCR testiranje. Takođe će se sprovesti, odlukom ŠVS, na danas održanoj hitnoj telefonskoj sednici, nabavka neophodnih dezinfekcionih sredstava, zaštitne opreme i uređaja za dezinfekciju.

1 komentar

  • telefonska opet!!! lepeo ste se ispricali..razmenili recepte…politicki otpad..kako rece komandant..ispljuvak…

Dodaj komentar