fbpx
Društvo Izdvajamo

Još 411 novoobolelih, devet umrlih i 171 na respiratorima

foto: ILUSTRACIJA / Pixabay

U Srbiji od juče do danas registrovano je još 411 zaraženih korona virusom i još devet preminulih. Ukupno je u našoj zemlji do sada registrovan 24.141 oboleli od ovog virusa, od kojih 543 smrtna slučaja.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 4.571 pacijent, od kojih je 171 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirano je 9.560 ljudi, a ukupno od marta 631.274.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da je i dalje najveći broj zaraženih u Beogradu – 42,81 odsto, uz napomenu da su na Infektivnoj klinici u protekla 24 časa obavljena 164 pregleda, uzeto je 57 briseva, primljeno dvoje pacijenata, a u druge zdravstvene ustanove je prosleđeno 54 pacijenta.

bog loše epidemiološke situacije u našoj zemlji iz dana u dan sve više zemalja zatvara ganice za državljane Srbije, koji sada mogu bez karantina i pozitivnog testa da uđu u svega 18 država na svetu.

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ Darija Кisić Tepavčević kazala je da se uvek razmišlja o uvođenju karantina za putnike iz inostranstva, ali da se sada beleži mnogo manje putovanja u odnosu na prethodne periode godišnjih odmora, te da je samim tim rizik manji.

izvor: danas.rs

Dodaj komentar